23948sdkhjf

Kriseplaget forsyning ryster posen

Nye bestyrelseskræfter fra erhvervslivet skal hjælpe Odsherred Forsyning på fode igen

Der er på ny stoleleg i bestyrelsen hos Odsherred Forsyning.

Fire nye medlemmer er indstillet af bestyrelsen, mens to træder ud.

Bestyrelsen har været på jagt efter medlemmer til at styrke den eksisterende bestyrelse, siden bestyrelsesformand Susan Münster kom til i slutningen af april

Og jagten har indbragt tre trofæer: Trine Engel, Tina Füssel og Svend Müller.

Trine Engel kommer fra energisektoren, og har bestyrelseserfaring fra Andel og LM Gruppen. Tina Füssel er jurist, ligeledes med bestyrelseserfaring, og har blandt andet kompetencer inden for økonomi- og krisestyring. Svend Müller er uddannet maskinmester, tidligere afdelingschef på Asnæsværket, og har flere bestyrelsesposter bag sig, blandt andet hos Andel. 

Rokade i Odsherred Forsynings bestyrelse

Fire nye bestyrelsesmedlemmer er indstillet:

  • Trine Engel er uddannet ingeniør og bringer en kombination af teknisk indsigt og strategisk erfaring til bestyrelsen. Hun har bestyrelseserfaring fra teknologiske virksomheder som Andel a.m.b.a. og LM Gruppen A/S. Trine har en baggrund i bæredygtig energiteknologi og har spillet en rolle i strategisk udvikling og risikostyring inden for energisektoren. Hun er ansat i VEKS, der producerer, køber og transporterer varme til egne og øvrige lokale fjernvarmeselskaber i hovedstadsområdet.
  • Tina Füssel er jurist med erfaring inden for ledelse, bestyrelsesarbejde og administration. Hun har tidligere haft topposter i den finansielle sektor, hvor omdrejningspunktet har været digitalisering og samfundskritisk infrastruktur. Tina er i dag administrerende direktør for i Fælles Hjælpemiddeldepot I/S. Tina har kompetencer inden for strategisk udvikling, økonomistyring og krisestyring. 
  • Svend Müller har en lang karriere som maskinmester og afdelingschef på Asnæsværket og er nu segmentchef hos ABB med fokus på energisektoren. Han har desuden erfaring fra bestyrelsesarbejde, herunder som bestyrelsesmedlem i Andel a.m.b.a., bestyrelsesformand for Svebølle Viskinge Fjernvarmeselskab a.m.b.a. og tidligere bestyrelsesmedlem i Energi E2. Svend kan bidrage med teknisk viden og erfaring med ledelse i energisektoren. 

  • Jesper Knudsen, driftsmedarbejder hos Odsherred Forsyning, er ny medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem.

Bestyrelsesmedlemmerne udpeges officielt ved en generalforsamling d. 25. juni. 

Udpegningen af de fire nye bestyrelsesmedlemmer dækker perioden fra nu og frem til 31. december 2025.

Kilde: Odsherred Forsyning, juni 2024

Vedtægter spænder ben

Et af de afgående medlemmer er Niels Larsen, der så sent som i april blev valgt ind i bestyrelsen. 

Han forlader bestyrelsen, da brancheforeningen Decentral Energi, hvor Niels Larsen er ansat, senere på året lægges sammen med Dansk Fjernvarme. Her må ansatte ikke kan være bestyrelsesmedlemmer i medlemsvirksomheder. 

Desuden stopper den nuværende medlemsrepræsentant Lasse Storm Lindholt i forsyningen, og erstattes af Jesper Knudsen. 

Vand og tømning er sikret

Bestyrelsesrokaden sker samtidig med, at Odsherred Kommune har meddelt, at vand- og tømningsselskaberne i Odsherred Forsyning føres videre, trods den økonomiske krise i Odsherred Varme.  

Med andre ord er driften af de øvrige selskaber sikret, uagtet varmeselskabets fremtid. 

Dermed åbner kommunen igen for muligheden for finansiering af en række projekter, der har været sat på hold under udredningen af forsyningens økonomi. 

Fuld dagsorden

Tirsdag aften er Odsherred Forsyning på dagsordenen hele tre gange når Odsherred Kommunes økonomiudvalg samles.

Økonomiudvalget skal forholde sig til bevillingen af nye garantier for i alt 90 mio. kr. til forsyningen.

 Den største post er på 83 mio. kr. hos Odsherred Spildevand, der bl.a. skal finansiere kloakering af et sommerhusområde. Derudover skal 5 mio. kr. finansiere renoveringer på vandværk, vandrør og boringer. De sidste 2 mio. kr. går til Odsherred Tømning. 

Økonomiudvalget skal desuden tage stilling til kommunegaranti for opførslen af forsyningens domicil.  Den garanti blev egentlig givet i november 2023, men rod i regnskaberne gjorde den garanti ugyldig.

Og endeligt skal økonomiudvalget forholde sig til en ekstrabevilling på 3 mio. kr. til ekstern advokatbistand. De 2 mio. kr. som kommunen i april gav forsyningen er nemlig allerede blevet spist op af regninger fra advokatfirmaet Bech-Bruun.

Primo juni 2024 hæfter Odsherred Kommune for samlet 1,091 mia. kr. optaget af forsyningsselskaber.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079