23948sdkhjf

Dansk ingeniør vinder prestigefyldt bæredygtighedspris

Jesper Stuhr Andersen hædres for sit banebrydende arbejde inden for CO2-fangst og lagring

Jesper Stuhr Andersen, ingeniør hos Rambøll, har vundet "Future Leader of the Year"-prisen ved European Federation of Engineering Consultancy Associations’ (EFCA) årlige konference i Madrid. 

Jesper Stuhr Andersen vandt prisen inden for kategorien "Impact on Climate & Biodiversity".

Siden 2020 har Jesper Stuhr Andersen spillet en central rolle i udviklingen af Europas største projekt inden for fangst og lagring af CO2 ved Statkrafts forbrændingsanlæg i Trondheim. 

Projektet sigter mod at reducere udledningerne fra affaldsforbrændingen med 220.000 ton CO2 årligt, hvilket vil gøre anlægget klimapositivt - altså fjerne flere emissioner fra atmosfæren, end det udsender.

Bjørn Hølaas, direktør for CCUS hos Statkraft, fortæller:

- Jesper forstår vores projekt og udfordringer, besidder fremragende kommunikationsevner og arbejder konsekvent på en yderst effektiv og struktureret måde, hvilket giver os sikkerhed i projektets kvalitet og ydelser. Når man tager Jespers alder i betragtning, er vi imponerede over hans tekniske niveau og hans evne til at lede et komplekst projekt og et team af ingeniører, der dækker mange forskellige discipliner, aldre og baggrunde

Baner vejen for CCS i stor skala

Jesper Stuhr Andersen er stolt over at vinde prisen og håber, at erfaringerne fra Heimdal Varmesentral kan bidrage til yderligere udvikling af CCS-industrien. 

- Jeg håber, at CCS-industrien kan lære af vores erfaringer og bane vejen for store CO2-reduktioner ved at genbruge projektformatet og ingeniørløsningerne på andre projekter," siger Jesper Stuhr Andersen.

EFCA, som arbejder for at fremme den europæiske ingeniørrådgivningsindustri, har medlemmer på tværs af 28 europæiske lande. 

Jesper Stuhr Andersen fik også en førsteplads i den danske konkurrence arrangeret af Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) i marts 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109