23948sdkhjf

Verdensnyhed: Bio-skibsbrændstof i Frederikshavn

Skibe vil kunne tanke biobrændstof på havnen i Frederikshavn om fire år.
Skibsbrændstof uden svovl og til konkurrencedygtige priser. Det vil være en realitet på havnen i Frederikshavn om fire år, hvor der er planer om at opføre et bioraffinaderi. Det skriver ing.dk.

Raffinaderiet, der skal producere det miljøvenlige alternativ, er verdens første af sin slags, og det er blevet udviklet i samarbejde mellem Steeper Energy og Aalborg Univeristet. På universiteterne i Aalborg og Aarhus har udviklet metoden til at omdanne flere slags biomasse til bioolie. Anlægget vil i starten køre på træpiller.

- Vi satser på, at bio-olien skal koste det samme som marinediesel. Selve produktionen på raffinaderiet vil være konkurrencedygtig, så det vil afhænge af prisen på træpillerne som råvare,« siger professor Lasse Rodsendahl, der også regner med en form for grønt tilskud på linje med andre bioenergiprodukter, til ing.dk.

Det svovlfrie brændstof vil blive mere attraktivt til næste år, hvor der træder nye og strengene krav i kraft ttil udledning af svovl fra skibene, der sejler i kystnære områder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094