23948sdkhjf

Maersk Oil er parat til oliejagt i havet ved Vestgrønland

Til næste år vil A.P. Møller-selskabet starte jagten på olie ved Grønland.
Maersk Oil fik i 2010 licens til at efterforske olie i Grønland. Nu er selskabet snart klar til at bore i havet ud for Vestgrønlands kyst. Det skriver business.dk.

Selskabet har et koncessionsområde på 12.000 kvadratkilometer. Nu skal selskabet i gang med at vurdere, om der skal foretages de kostbare prøveboringer, der koster omkring én milliard kroner at udføre på grund af de svære forhold.

- Vi venter at beslutte inden udgangen af 2014, hvorvidt potentialet er tilstrækkeligt til at foretage en boring. Vi ser et stort potentiale i Baffinbugten. Men da området er uden infrastruktur, vil det kræve et stort fund for, at det kan udbygges til et oliefelt. Derfor er det for tidligt at sige, om vi kommer til at bore, siger Lars Nydahl Jørgensen, der er efterforskningschef i Maersk Oil, til business.dk.

Ifølge business.dk vurderer USA's geologiske undersøgelser, USGS, at der befinder sig 90 milliarder tønder rå olie, 44 milliarder tønder flydende gas og masser af naturgas i området for polarcirklen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188