23948sdkhjf

Projektnedskrivninger koster på bundlinjen

Tab på bygge- og transportprojekter i Mellemøsten og Nordeuropa har taget en stor del af Rambølls overskud i første halvår. Ordrebeholdningen er dog steget med 15 procent.
Rambøll opnåede en omsætning på 3.954 mio. kr. i de første seks måneder af 2013, og det er 2 procent mere end i samme periode sidste år.

Indtjeningsmæssigt er det imidlertid gået den forkerte vej. Driftsresultatet før goodwillafskrivninger (EBITA) er faldet fra 231 til 156 mio. kr. – ifølge koncernchef Jens-Peter Saul på grund af en negativ kalendereffekt (én arbejdsdag færre), nogle få større projektnedskrivninger samt en lavere debiteringsgrad.

- En række positive tendenser indikerer dog, at vores underliggende forretning er sund, og at vores resultat vil blive forbedret i de kommende måneder. Det drejer sig især om en stigning i debiteringsgraden måned for måned og en 15 procents stigning i vores ordrebeholdning siden slutningen af 2012, siger han.

Rambøll har i perioden vundet en række markante opgaver inden for blandt andet energi, bane og byggeri; herunder Det Nye Universitetssygehus Køge samt verdens største teleskop, European Extremely Large Telescope, som opføres i Chile og skal stå klar om ti år. Koncernens ordrebeholdning på 3,6 mia. kr. ved halvårets afslutning er 15 procent højere end ved udgangen af 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094