23948sdkhjf

Nu skal CO2 transporteres og lagres på tværs af landegrænser

Der er nu åbnet for transport og lagring af CO2 på tværs af Norge, Sverige og Danmarks grænser. 

Danmark har netop sammen med Nederlandene og Belgien underskrevet aftaler med Norge og Sverige, der gør det muligt at transportere CO2 på tværs af landenes grænser for at lagre den i undergrunden.

- CO2-fangst og lagring er et af de helt nødvendige redskaber, vi skal bruge for at nå vores danske og europæiske klimamål. Derfor skal vi sikre klimapolitik, der går ud over Danmarks grænser – og det gør vi, når vi med aftalerne åbner for et grænseoverskridende samarbejde om CO2-fangst og lagring, udtaler klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard. 

Med aftalerne er målet om et europæisk storskalamarked for CO2-fangst og -lagring samt udviklingen af en europæiske infrastruktur for netop CO2-fangst og -lagring  rykket et skridt tættere på. 

- Vi skal udnytte de forskellige ressourcer og erfaringer, vi har på tværs af Europa, så vi kan få CO2-fangst og lagring op i skala, og de svære udledninger ned i jorden. Danmarks indsat er hermed til at skabe et europæisk markedet for CO2 transport til glæde for hele EU, udtaler Lars Aagaard.

Den danske undergrund er særligt velegnet til at lagre CO2, hvilket ikke er tilfældet for alle europæiske lande. Helt konkret er der i den danske undergrund plads til flere hundrede års dansk udledning.

Danmark var det første land i verden til at underskrive en aftale om transport af CO2 med Belgien, og i løbet af de seneste år har Danmark underskrevet yderligere aftaler med Frankrig og Nederlandene, der gør det muligt at transportere og lagre CO2 på tværs af grænser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063