23948sdkhjf

Fjernvarmen fortsætter sin fremgang

Der er fortsat flere og flere danskere, der vælger fjernvarme. Det fremgår af den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik

Fjernvarmebrugerne i Danmark bliver bare flere og flere. Alene i 2023 kom der knap 40.000 nye varmebrugere på fjernvarmenettet.

Det fremgår det af den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik, der ved udgangen af 2023 angiver det samlede antal fjernvarmeforbrugere til 1.933.141.

Året forinden opgjorde Danmarks Statistik antallet af fjernvarmeforbrugere til 1.896.498. Der er altså sket en stigning i løbet af 2023 på knap 40.000 fjernvarmeforbrugere.

- Siden vi fik opgaven af statsministeren og regeringen med at udfase gassen og udrulle fjernvarme, har fjernvarmeselskaberne i samarbejde med kommunerne arbejder energisk for at gøre ambitionerne til virkelighed. Jeg er derfor overordentlig tilfreds med at se, at indsatsen bærer frugt og se, hvor stort ansvar de danske fjernvarmeselskaber tager, siger Rune Moesgaard, politisk chef i Dansk Fjernvarme.

Tallene fra Danmarks Statistik viser ligeledes, at fjernvarme forholdsvist markant er danskernes foretrukne opvarmningskilde. Fra 2022 til 2023 steg antallet af boliger med individuelle varmepumper med 23.400, mens antallet af nye forbruger i fjernvarmen steg med 36.600.

- Vi oplever i stigende omfang, at danskerne ikke alene vælger med pengepungen, når de skal finde alternativer til deres gasfyr, men at de også vægter komfort, støj hos dem selv og deres naboer og at det er grønt. Jeg tror, det er en stor del af forklaringen på, at så mange har valgt fjernvarmen – nemlig at det netop er en grøn og sikker løsning for de fleste, siger Rune Moesgaard.

Gasfyr på retræte

Danmarks Statistik oplyser i øvrigt også, at der ved udgangen af 2023 er 362.270 boliger med et naturgasfyr i Danmark. Det er ifølge Danmarks Statistik et fald fra året forinden på lige under 20.000.

Tal fra det statslige gasdistributionsselskab, Evida, peger dog på, at antallet af boliger med naturgasfyr er væsentligt lavere. Ved udgangen af 2023 viser Evidas tal, at der er lige omkring 300.000 boliger tilbage med naturgasfyr i Danmark.

Forskellen kan skyldes, at tallene fra Danmarks Statistik baserer sig på boligejernes egne oplysninger til BBR om for eksempel opvarmningsform, mens Evidas tal er baseret på det reelle antal gaskunder, der fortsat modtager gas til opvarmning.

De seneste tal fra Evida viser i øvrigt, at faldet i antallet af private kunder fortsætter ind i 2024. Ved udgangen af marts 2024 var der således 296.991 private gaskunder tilbage i Danmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078