23948sdkhjf

Varmeværker stævner Konkurrencerådet i kartelsag

Godt 40 varmeværker er gået sammen for at få afgørelsen om karteldannelse afprøvet i retten.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer

En række danske varmeværker vil ikke anerkende Konkurrencerådets afgørelse om, at de gennem karteldannelse har holdt prisen oppe på "nødstrøm".

Sagen handler om den ekstraproduktion af el, der undertiden er behov for, når der mangler strøm på nettet. For sikre en stabil elforsyning, laver Energinet daglige aftaler med blandt andet kraftvarmeværker om, at deres elmotor kan startes på aftalte tidspunkter, hvor der er mangel.

- Vi er blevet anklaget - og så har vi lavet en fælles sag for at finde ud af, hvad der er op og ned i det her, siger værkets formand, siger formand for Lemvig Varmeværk, Per Strøm Kristensen.

Konkurrencerådet har erklærede i oktober sidste år, at 46 jyske kraftvarmeværker og tre såkaldt regulérkraftværker gennem en årrække har brudt loven og via selskabet Effekthandel samstemt priserne på el.

Det skete ifølge Konkurrencerådets vurdering for at hæve den pris, som kraftvarmeværkerne kunne få for at levere nødstrøm til det statsejede Energinet.

De berørte kraftvarmeværker, der alle er medlemmer af Dansk Fjernvarme, producerer både varme og el.

De har gennem en årrække budt ind på at levere nødstrøm til Energinet, i tilfælde af at der ikke var tilstrækkeligt med strøm fra andre energikilder til at opretholde forsyningssikkerheden.

Priserne blev meldt ind til Energinet via selskabet Effekthandel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093