23948sdkhjf

Rusland gennemfører storangreb på Ukraines energianlæg

Ukraines største dæmning er blandt de energianlæg, som natten til fredag er ramt og beskadiget af Rusland

Rusland har natten til fredag gennemført et af de største angreb under krigen mod Ukraines energianlæg, siger den ukrainske energiminister.

- Målet er ikke bare at gøre skade, men igen at forsøge på - lige som sidste år - at forårsage et sammenbrud i stor skala i landets energisystem, siger Herman Halusjtsjenko.

Landets største dæmning i regionen Zaporizjzja er ramt, men ifølge det statslige selskab for vandenergi, Ukrhydroenergo, er der ikke fare for et brud.

- Der er i øjeblikket en brand på stationsanlægget. Redningstjenester og energiansatte arbejder på stedet. De håndterer konsekvenserne af adskillige luftangreb, hedder det.

Borgmesteren i storbyen Kharkiv i det nordøstlige Ukraine melder om omfattende strømafbrydelser, efter der i løbet af morgenen har lydt 15 eksplosioner.

i Den vestlige region Khmelnytskyj meldes der også om ødelagt kritisk infrastruktur, og en person er dræbt under de russiske angreb.

Det statslige tv citerer landets største private energiselskab, DTEK, for at sige, at Rusland har gennemført et massivt angreb på dets anlæg og har ramt nogle af dets termiske kraftstationer.

Selskabet advarer om omfattende strømafbrydelser i den sydøstlige region Dnipropetrovsk.

Præsident Volodymyr Zelenskyj oplyser på beskedtjenesten Telegram, at det i løbet af natten er lykkedes at nedskyde 60 droner og 90 russiske raketter.

/ritzau/Reuters

Artiklen er en del af temaet Udland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11