23948sdkhjf

Rungende ja til fjernvarmefusion i Nordjylland

I nogen tid har bestyrelserne i Aabybro Fjernvarme og Jetsmark Energiværk undersøgt muligheden for at fusionere selskaberne for at effektivisere og udnytte eksisterende produktionsanlæg optimalt og fremtidssikre fjernvarmeforsyningen til fordel for alle forbrugerne. 

Derfor var glæden til at føle, da andelshaverne ved Aabybro Fjernvarme den 13. marts 2024 på en ekstraordinær generalforsamling, stemte ja til fusionen med Jetsmark Energiværk. 

- Det er med stor glæde, vi kan se, at vores intense arbejde med fusionen nu bærer frugt. Fusionen er en fordel for os alle - både for dem, der modtager varme fra Aabybro Fjernvarme, og dem som får varme fra Jetsmark Energiværk, udtaler Bjarne Dahl, Bestyrelsesformand hos Aabybro Fjernvarme i en pressemeddelelse og tilføjer: 

- Fusionen betyder, at man i Jetsmark kan se frem til en lavere varmepris om 5 år, og forbrugerne hos Aabybro Fjernvarme kan glæde sig over en solid økonomi, der sikrer den lave fjernvarmepris, som vi nyder godt af.

Der var ca. 350 personer til stede til den ekstraordinære generalforsamling i DGI Huset Aabybro. I alt havde de medbragt 546 stemmer.

Efter grundig optælling var resultatet 424 ja mod 99 nej.

To gange ja sikrer fusion 

Ifølge vedtægterne skulle forslaget om fusion vedtages på både en ordinær- og en ekstraordinær generalforsamling. Spørgsmålet om fusionen har været ivrigt debatteret iblandt selskabets ca. 3.000 andelshavere, hvilket også ses ved den store deltagelse i både den ordinære og ekstraordinære generalforsamling. 

- Vi er overvældede over den store interesse, som fusionen har vækket. I forbindelse med processen er der blevet stillet nogle gode og fornuftige spørgsmål samt fremsat forslag, som vi vil tage med os i vores fremtidige arbejde, fortæller formand Bjarne Dahl. 

Fra 1. januar 2025 bliver Aabybro Fjernvarme og Jetsmark Energiværk sammenlagt under navnet Aabybro-Jetsmark Fjernvarme. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11