23948sdkhjf

Energistyrelsen sender Jammerland Bugt videre

Energistyrelsen har godkendt forundersøgelsesrapporten for Jammerland Bugt Kystnær Havmøllepark.

Rapporten består af en miljøkonsekvensrapport med tilhørende bilag. 

Med godkendelsen har Energistyrelsen vurderet, at forundersøgelsesrapporten opfylder miljøvurderingslovens krav til indhold, og at det ikke på det foreliggende grundlag kan afvises, at der kan opstilles en havvindmøllepark i området ved Jammerland Bugt.

Godkendelsen giver bygherren mulighed for at gå videre til de næste skridt i ansøgningsprocessen, herunder at ansøge om etableringstilladelse. Det giver ikke projektudvikleren, Jammerland Bay Nearshore A/S, som repræsenteres af European Energy, ret til at opføre havvindmølleparken. 

Energistyrelsen tager først endelig stilling til, om der kan gives etableringstilladelse til projektet, når der har været gennemført en offentlig høring af miljøkonsekvensrapporten, af bygherres ansøgning om etableringstilladelse og af udkast til etableringstilladelse.

Fakta om projektet

  • Havmølleparken omfatter etablering af 16 - 21 vindmøller på samlet 240 MW i Jammerland Bugt inden for et område på ca. 31 km2, der ligger 6-8 km fra kysten. 
  • Det samlede projektområde for den marine del udgør ca. 34,5 km2 og omfatter også en kabelkorridor for ilandføring af elkabler på ca. 3,5 km2. 
  • Produktionen fra vindmøllerne vil kunne dække elforbruget i 240.000 danske husstande.
  • Projektet på land omfatter en kabelkorridor for landkabler, som strækker sig fra ilandføringsstedet ved kysten mod syd til en transformerstation, der påtænkes etableret på land på Equinor’s raffinaderi og videre mod nord frem til linjefeltet ved Asnæsværket.

Kilde: Energistyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078