23948sdkhjf

Dansk Fjernvarme efterlyser friere brændselsvalg

Klimaplan: Giv de decentrale kraftvarmeværker i fjernvarmen et friere brændselsvalg, og der vil ske en lynhurtig omstilling til grøn energi, opfordrer Dansk Fjernvarme.
Tvangsbindingerne til naturgas er i dag hæmmende for både en bedre prisudvikling for fjernvarmeforbrugere og for energieffektiviseringer, skriver Dansk Fjernvarme i en pressemeddelelse.

Organisationen mener, at et af regeringens 78 oplistede punkter fra Klimahandlingsplanen kan iværksættes med en hurtig, kæmpe effekt: Frit brændselsvalg. Det vil give landets 250 decentrale kraftvarmeværker mulighed for at udskifte fossil naturgas med klimavenlige alternativer som halm og flis, solvarme, overskudsenergi fra industrien med mere.

- I dag er tvangsbindingen til naturgas en stopklods for omstillingen til grøn og effektiv fjernvarme på mange af de decentrale kraftvarmeværker. De vil virkelig gerne have mulighed for alternativer, men er låst til den fossile naturgas, siger Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen.

Han forklarer, at det som kraftvarmeværkerne egentlig blev skabt til - nemlig at producere el og varme i samme proces - ikke kan lade sig gøre. Med naturgas som brændsel er værkerne ganske enkelt ikke konkurrencedygtige prismæssigt på el-markedet. Derfor bruger de stort set kun naturgas til at producere varme med. Selv om de gerne vil gøre dette på andre grønne måder, så må de ikke skifte naturgassen ud.

- Giv de decentrale kraftvarmeværker mulighed for at vælge grønt, så vil det vil skabe grønne arbejdspladser, give billigere opvarmning og tilmed sikre fleksibiliteten i det samlede energisystem, som er afgørende, siger Kim Mortensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079