23948sdkhjf

Dansk Energi bakker op om klimaplan

Klimaplanen breder indsatsen for et mere klimavenligt Danmark ud - men klimapolitisk bør det stå øverst på listen, at energiforliget bliver til virkelighed, mener Dansk Energi.
Regeringen har netop offentliggjort sin klimaplan, der skal sikre, at Danmark skærer udledningen af drivhusgasser med 40 procent i 2020. Dansk Energi skriver i en pressemeddelelse, at organisationen bakker op om, at planen breder indsatsen for et mere klimavenligt Danmark ud.

Men klimapolitisk bør det stå øverst på listen, at energiforliget bliver til virkelighed, for det leverer langt størstedelen af reduktionen på den ønskede 40 procent i udledningen af drivhusgasser, mener organisationen.

- Regeringens mål om, at vi skal skære det danske udslip af drivhusgasser med 40 procent, er ambitiøst, men bestemt ikke umuligt. Med et fuldt indfaset energiforlig når vi de 34 procentpoint, derfor bør det stå øverst på alle klimapolitikeres to-do-liste at få ført energiforliget ud i livet. Her er flere sager, som fortsat kræver politisk opmærksomhed. Dernæst skal vi holde kog på den grønne kedel i både landbrug, transport og boligerne – og de skal alle bidrage inden 2020. Her er regeringens plan et skridt i den rigtige retning, siger Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi.

En international sammenhæng
Han understreger, at det er væsentligt, at klimaplanen ses i en international kontekst. Når vi både skal sørge for færre drivhusgasser til gavn for klimaet og samtidig fastholde konkurrenceevnen, så sker det bedst i EU-regi.

- Beregningerne i klimaplanen viser med alt tydelighed, at det vil være en kæmpe fordel for Danmark med fælles, europæiske tiltag for et styrket CO2-kvotesystem. Det danske energisystem skal ses sammen med, hvad der foregår rundt om os i Europa. Får vi skabt troværdige, langsigtede mål for kvotemarkedet er det klart til fordel for Danmark og dansk erhvervsliv. Tilsvarende gælder også på transportområdet, hvor en solid europæisk udvikling vil have større effekt for klimaet – og gøre forandringen billigere for Danmark, konstaterer Lars Aagaard.

Dansk Energi ser frem til at bidrage aktivt i arbejdet med at omsætte klimaplanens til konkret handling. Det gælder dels, når der med en ny klimalov skal laves en ramme for, hvordan klimaindsatsen skal skrues sammen fremadrettet, dels de konkrete initiativer som udvælges fra klimaplanen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109