23948sdkhjf

BWSC og PensionDanmark investerer i britisk kraftværk

Biomassekraftværk til 1,4 milliarder kroner bliver den første investering for BWSC og PensionDanmark i fælles selskab.
PensionDanmark og BWSC skal sammen bygge, eje og drive et kraftværk i det østlige England. Investeringen er på 1,4 milliarder kroner, hvor BWSC skal stå for 300 millioner kroner af investeringen. Det skriver PensionDanmark i en pressemeddelse.
Kraftværket, der kommer til at hedde Brigg Renewable Energy Plant, vil bruge halm og primært brændsel.

- Dette er et gennembrud for eksport af dansk energiteknologi. Finanskrisen har udfordret den danske forretningssucces med eksport af vedvarende energianlæg. BWSC og PensionDanmark danner derfor nu i fællesskab et selskab, der skal opføre, eje og drive udvalgte biomassefyrede kraftværker internationalt. Det giver os flere strenge at spille på. Med denne model bliver vi både førende på teknologien for kraftværker og i stand til at eje, drive og finansiere nye anlæg i samarbejde med PensionDanmark. Det vil styrke vores konkurrenceevne betragteligt og for alvor sætte dansk energiteknologi på verdenskortet, siger administrerende direktør Anders Heine Jensen, BWSC.

- Vi har fundet en model, der giver PensionDanmark et attraktivt afkast til en begrænset risiko. Risikoen begrænses af, at hovedparten af PensionDanmarks investering sker i form af lån, at de fleste af indtægterne er reguleret, og at størstedelen af omkostningerne er låst fast i lange kontrakter. Vi ser frem til samarbejdet med BWSC, som lever op til vores høje krav til industrielle samarbejdspartnere i denne type joint ventures, siger administrerende direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Kapaciteten på kraftværket vil være på 40 MW. Produktionen vil svare til det samlede forbrug hos 70.000 husstande og medfører en årlig reduktion i udledningen af C02 på cirka 300.000 tons.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11