23948sdkhjf

Energiuafhængighed i Europa: Danmark og Polen styrker samarbejdet

De to lande vil fokusere på at udnytte det store potentiale for vedvarende energi i Østersøen

Målet er grøn omstilling og energiuafhængighed i Europa. Vejen dertil er udfasning af fossile brændsler og udbygning af vedvarende energi.

Det er Danmark og Polen enige om. De to lande er også helt enige om, at det store energipotentiale, som Østerøsen rummer, skal udnyttes.

Til erhvervsfremstød i Polen har klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard og Polens klima- og miljøminister Paulina Hennig-Kloska derfor underskrevet en fælles udmelding, der tydeliggør betydningen af det dansk-polske samarbejde om klima og energi.

- Den grønne omstilling af Polen er nødvendigt for både klimaet og Europas energiuafhængighed. Det er vigtigt, at vi får hele Europa med. Danske virksomheder er helt fremme med grønne løsninger og grøn teknologi, og vi har allerede set gode, grønne takter fra den nye polske regering – og derfor er der både klima og økonomi i at styrke samarbejdet mellem Danmark og Polen. Det er det samarbejde, vi nu bygger ovenpå, udtaler Lars Aagaard i en pressemeddelelse.

Udfasning af fossile brændsler

Også fjernvarme og energieffektivitet spiller en stor rolle i det dansk-polske energisamarbejde. I dag fylder fossile brændsler mere end 70 procent af Polens energisystem, og det store arbejde med at udfase en god portion af dem ligger foran.

Derfor er en del af fokus for erhvervsfremstødet også energieffektivitet og udrulning af fjernvarme. To løsninger, som Polen især ser mod, og som Danmark og danske virksomheder har mangeårig erfaring med.

Erhvervsfremstødet fortsætter de næste to dage.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094