23948sdkhjf

Flere fejl forårsagede overspænding ved Horsens

En forkert forbundet nødstrømsgenerator var skyld i, at der blev sendt 400 volt ud på nettet. Kraftspændingen forårsagede skader til flere millioner kroner.
Natten mellem fredag og lørdag i uge 30 var et tordenvejr årsag til en strømafbrydelse i Lund ved Horsens. For hurtigst muligt at få strøm igen ude hos de berørte adresser, blev en mobilnødstrømsgenerator tilsluttet. I forbindelse med tilslutningen af generatoren skete der en fejl, der bevirkede overspænding på op til 400 volt på nettet i stedet for 230 volt. Det oplyser EnergiMidt.

Resultatet var ifølge ING.dk, at de berørte ca. 150 husstande i Lund fik ødelagt elektronik for op mod 3 mio. kr.

Menneske og maskine fejlede
Årsagen til den uheldige og dyre overspænding er ifølge presseansvarlig ved EnergiMidt, Jacob Aksglæde Hokland, en kombination af en menneskelig og en systemfejl:

- Der er sket en menneskelig fejl, som ikke må ske. Han har ikke monteret kablerne fra nødgeneratoren korrekt. Medarbejderen er meget ked af det, og det er vi også. Vi havde intentionen om at hjælpe kunderne, og så gik det desværre galt, forklarer Jacob Aksglæde Hokland til ING.dk.

Varslingssystemet, der burde have indikeret at noget var forkert tilsluttet, fejlede dog også på dagen, uddyber EnergiMidts presseansvarlige:

- Der burde være kommet en advarsel i displayet. Men den kom aldrig. Man burde kunne stole på udstyret - men denne fejl har vi aldrig tidligere oplevet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078