23948sdkhjf

BWSC lander grøn energiordre på 820 mio.

Den danske kraftværksspecialist BWSC lander grøn energiordre på ca. 820 mio. kr. efter fire års indsats.
Den danske kraftværksspecialist Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S (BWSC) har efter fire års arbejde landet en kontrakt på ca. 480 mio. kr. på at bygge et 15,8 MW nøglefærdigt biomassekraftvarmeværk i Derry/Londonderry i Nordirland.

Aftalen indeholder foruden opførelsen en 15-års drifts- og vedligeholdelseskontrakt af anlægget til en værdi af ca. 340 mio. kr.

- Efter fire års vedholdende arbejde er vi stolte over at kunne tilføre vores ordrebeholdning endnu et biomasseanlæg. Grøn energi er et meget vigtigt forretningsområde for os, og det glæder os, at vores strategi indenfor vedvarende energi materialiserer sig i konkrete ordrer. Det er både denne nye ordre samt milliardordren fra december 2011 på et halmfyret biomasseanlæg et synligt bevis på, siger Anders Heine Jensen, administrerende direktør i BWSC.

Fra udfordring til udvikling
Det nyvundne energiprojekt vil bruge affaldstræ som brændsel og vil blive opført for kunden Evermore Renewable Energy (ERE). Anlægget forventes i drift i løbet af sommeren 2015.

- Indgåelse og opførelse af energiprojekter er en yderst kompleks proces og involverer myndigheder og et utal af specialister fra forskellige faggrupper. Gode samarbejdsevner, gensidig tillid og ikke mindst tålmodighed er derfor alfa og omega for et vellykket projekt, udtaler Anders Heine Jensen og understreger, at omstillingen til vedvarende energi er en længerevarende proces med mange knaster.

Materialiseringen af BWSC’s nye biomasseprojekt er ingen undtagelse. Lokalisering af den rette brændselstype og løbende ændringer i de britiske støtteordninger for vedvarende energi er blot nogle af de udfordringer, som BWSC og de øvrige involverede parter har stået over for de seneste fire år.

Herudover har BWSC og ERE, som begge er medejere af projektet, været i kontakt med flere potentielle investorer, inden en endelig finansiel blåstempling af projektet kunne falde på plads. I denne sammenhæng har danske EKF (Eksport Kredit Fond), spillet en afgørende rolle gennem deres deltagelse på lånesiden med hensyn til risikoafdækning og tilførsel af lånekapacitet.

- Vi er glade for at hjælpe BWSC på dette projekt og derigennem bidrage til at fremme eksporten af dansk miljøteknologi inden for biomasseområdet, som er en branche, vi ser et stort potentiale i, og hvor danske virksomheder er velpositionerede, fortæller Søren Møller, vicedirektør hos EKF.

Gevinst på eksport af dansk energiteknologi
Evermore-anlægget er et af de få store vedvarende energiprojekter, hvor det, i kølvandet på finanskrisen, er lykkedes at opnå projektfinansiering.

Kontrakten er den tredje i rækken af ordrer, som BWSC har indgået siden januar 2013. Samlet set har de tre ordrer en kontraktsum på en værdi af mere end 2,8 mia. kr.

- Vi har haft et virkelig godt halvår. Ordrerne er et positivt bidrag til Danmarks eksport af energiteknologiske løsninger. Men det afholder os ikke fra fortsat at arbejde lige så målrettet og med samme engagement og vedholdenhed, som vi plejer. Når man som os arbejder med så store projekter, som ofte strækker sig over flere år inden de materialiserer sig til konkrete ordrer, er det vigtigt at fastholde momentum, siger Anders Heine Jensen.

Selv om BWSC primært har sine aktiviteter på udenlandske markeder, har de seneste ordrer bevirket, at virksomheden, der har hovedsæde i Allerød, har udvidet sin medarbejderstab med ca. 10 % på blot seks måneder. BWSC forventer yderligere at ansætte ca. 20 medarbejdere til varetagelsen af den daglige drift og vedligeholdelse af Evermore-anlægget fra 2015 og fremefter.
Læs mere om: BWSC
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078