23948sdkhjf

Offshore: Virksomheder får hjælpende hånd

Nyt projekt fra Offshorenergy.dk skal bygge bro mellem virksomheder og offshoreindustrien.
Mens andre industrier kører i lave omdrejninger, er der én industri, som kører i racergear – offshoreindustrien. Mange underleverandører til olie- og gasproduktionen på Nordsøen og havvindmølleindustrien oplever vækst, og væksten ser ud til at fortsætte mange år frem.

Det giver plads til flere underleverandører med specialviden og leverandører inden for nicheområder, og branchen har brug for mange nye leverandører. Udvalgte virksomheder tilbydes derfor gratis hjælp til at komme ind på det lukrative marked.

Et nyt erhvervsfremmeprojekt med det nationale videncenter for offshoreindustrien, Offshoreenergy.dk i spidsen har modtaget økonomisk støtte til at hjælpe i alt 75 såkaldte mikrovirksomheder ind i sektoren.

- Efterspørgslen efter alt fra rådgivningsvirksomheder til produktionsvirksomheder er stor i offshoreindustrien, og mange ville på få år kunne skabe en betydelig indtjening – hvis de blot ville satse på offshoreindustrien. Desværre oplever vi ofte, at virksomhederne tøver eller har svært ved at få fodfæste, fordi offshoreindustrien er en reguleret industri med høje kvalitets- og effektivitetskrav samt krav om certificering, fortæller projektchef Marianne Thorlund Tølbøll, Offshoreenergy.dk.

En hjælpende hånd
Offshoreeergy.dk er med støtte fra Esbjerg Kommunes pulje til vækstfremme gået sammen med Erhvervsakademi SydVest og Esbjerg Erhvervsudvikling for at opsøge nye virksomheder med lyst til at arbejde i offshoreindustrien og tilbyde dem en hjælpende hånd til at etablere sig i sektoren.

- Vi ved, virksomhederne er derude. Og vi ved, mange af dem er rigtig dygtige inden for deres felt. Vi har gennem samtaler med udvalgte virksomhedsledere afdækket en række faktorer, som medvirker til, at virksomhederne tøver, og nu giver vi virksomhederne det sidste lift på vejen, så de får hjælp til at nedbryde de barrierer, siger Marianne Thorlund Tølbøll.

Det nye erhvervsfremmeprojekt har fået titlen ”Mikrovirksomheder i offshoresektoren”, og i alt 75 virksomheder med under 10 ansatte og en omsætning på under 15 millioner kroner om året kan deltage. Der skønnes at være 7000 mikrovirksomheder i Danmark, heraf vurderes de 350 at være relevante for offshoreindustrien. Omkring 100 af disse virksomheder er beliggende i Esbjerg, men projektet henvender sig til virksomheder i hele landet.

En bedre dialog
Virksomhederne tilbydes opkvalificeringsforløb baseret på analyser af virksomhedens styrker og svagheder, og det er gratis at deltage. Desuden tilbydes virksomhederne at blive en del af et særligt netværk for mikrovirksomheder, som dermed får et fælles forum hvor det er muligt at udveksle erfaringer.

- Mange af disse små virksomheder har ikke tradition for at kontakte uddannelsesinstitutionerne, når de møder barrierer i offshoresektoren. Det er ærgerligt, for på uddannelsesinstitutionerne kan man ofte få den viden, sparring og fremfor alt den uddannelse til medarbejderne, der gør det muligt at overvinde barriererne. Med det nye projekt kan vi synliggøre vores kompetencer og understrege muligheden for at hjælpe virksomhederne, derfor er der mange positive perspektiver i dette projekt, siger Henrik Larsen, rektor for Erhvervsakademi SydVest.

Interesserede virksomheder kan henvende sig til Offshoreenergy.dk og få mere at vide om mulighederne for at deltage i projektet, som iværksættes fra august.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172