23948sdkhjf

360 tons tung kran ankom med skib til Avedøreværket

Med en ny kran til 70 mio. kr., der kan flytte 800 tons træpiller i timen, tager Dong Energy endnu et skridt i omstillingen til biomasse.
Fredag morgen ankom det 160 meter lange skib, Biglift, til Avedøreværkets havn. På dækket stod en færdigsamlet kran på 360 tons, som skulle løftes op på kajen.

Kranen skal bruges til at losse træpiller fra skibe til Avedøreværket, så københavnerne fremover er sikret grøn fjernvarme.

- Kranen kan flytte omkring 800 tons træpiller i timen, så vi får øget vores kapacitet til at transportere træpillerne fra skibene til vores lagre markant, siger kraftværkschef på Avedøreværket, Niels Christian Kjær.

Kraftvarmeværker skal ombygges
Tidligere på året indgik Dong Energy og varmeselskaberne Veks og CTR en ny varmeaftale for Avedøreværkets blok 2 frem til 2027. Aftalen indebærer en udbygning af blok 2, så den fremadrettet kan køre 100 pct. på træpiller. Med i udbygningen er også øget kapacitet til at transportere træpiller fra havnen til lagrene på Avedøreværket.

- Flere af vores kraftvarmeværker i Danmark står over for en ombygning, så de i fremtiden kan fyre med bæredygtige træpiller og flis i stedet for kul og naturgas. Det er en central del af vores mål om at nedbringe Dong Energys CO2-udledning og producere grøn energi til vores kunder, siger Niels Christian Kjær.

Udbygningen af Avedøreværkets blok 2 udføres uden for varmesæsonen i 2013 og 2014, så det ombyggede Avedøreværk er klar til drift fra 1. oktober 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125