23948sdkhjf

Nyt varmeselskab skal forsyne mindre bysamfund

Sønderborg Kommune indskyder 2,1 millioner kroner i selskabet

Et nyt varmeselskab er på vej i Sønderborg Kommune for at undersøge og varmedække områder, hvor de eksisterende fjernvarmeselskaber ikke har mulighed for at konvertere til fjernvarme.

Selskabet bliver stiftet af Sønderborg Varme – blandt andet med et milliontilskud fra Sønderborg Kommune.

- Hos Sønderborg Varme er vi glade for, at vi kan udnytte vores erfaring og know how til at undersøge muligheden for at etablere en billigere og grønnere varmeforsyning i mindre bysamfund. Vi er også glade for, at Sønderborg Kommune støtter op om selskabet og håber naturligvis, at lokalsamfundene vil gøre det samme, så vi kan få så mange som muligt væk fra fossile brændstoffer og over på grønne løsninger, udtaler direktør Erik Wolff fra Sønderborg Varme.

I en pressemeddelelse skriver Sønderborg Varme, at ProjectZero og Sønderborg Kommune sammen med de lokale fjernvarmeselskaber tidligere på året undersøgte mulighederne for lokale varmeløsninger i en række områder udenfor fjernvarmeområderne.

Undersøgelsen viste, at otte områder har potentiale for at etablere lokalvarmeløsninger. Det drejer sig om Fynshav, Skovby, Lysabild, Hundslev-Notmark-Almsted, Kværs, Skelde, Asserballe og Tørsbøl.

Økonomiudvalget har godkendt, at Sønderborg Kommune bidrager med 2,1 millioner kroner. De indskudte penge skal bruges til de indledende undersøgelser af forskellige projekter.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109