23948sdkhjf

Velbesøgt borgermøde om Risø Park

I aftes blev første etape af lokalplanen for DTU Risø Park præsenteret. Der er tale om Roskilde Kommunes største erhvervssatsning nogensinde, og flere hundrede interesserede borgere var mødt op for at høre mere om planerne.
DTU Risø Park er et projekt, som i den kommende årrække kan skabe tusindvis af nye arbejdspladser.

- Denne forskerpark bliver state of the art. Et dansk referenceprojekt der kan være med til at realisere visionerne om Danmark som grønt vækstlaboratorium, og dermed fastholde Danmarks position som et af de førende steder i verden for udvikling og anvendelse af bæredygtige teknologier, sagde borgmester Joy Mogensen i sin tale til de fremmødte.

For udover at være en kæmpe erhvervssatsning i Roskilde, vil niveauet af forskning kunne tiltrække virksomheder og forskere fra hele verden, så det var en stolt kreds af aktører, der sammen præsenterede projektet.

På borgermødet talte borgmester Joy Mogensen, DTUs rektor Anders Bjarklev, rektor for RUC Ib Poulsen og direktøren for Scion DTU Steen Donner. Derudover er også Region Sjælland, SEAS og Siemens med i samarbejdet, og efter års planlægning er første etape af lokalplanen nu lagt frem.

Målet er, at forskerparken og samspillet med DTU Risø, Roskilde Universitet, andre vidensinstitutioner og en lang række virksomheder indenfor energi, miljø og klima vil kunne skabe et dansk udstillingsvindue for de nyeste teknologier, smarteste processer og mest bæredygtige løsninger.

Gennem flere år har Roskilde Kommune og DTU derfor i fællesskab forsøgt at få ændret i den såkaldte Fingerplan for udviklingen i Storkøbenhavn, som kræver, at større erhvervsprojekter skal ligge nær en togstation, hvilket Risø Park ikke gør. Men nu ser alle detaljer ud til at falde på plads, og den store fælles indsats har båret frugt. Om alt går vel, bliver første spadestik taget til næste år.

Kilde: Roskilde Kommune

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078