23948sdkhjf

Ny partnerløsning skal føre Morsø Biogas videre

Biogasanlægget på Mors ser nu ud til at have fundet en solid løsning for fremtiden. Anlægget overtages af E.ON og Bigadan – og ikke mindst de lokale landmænd.
Der har været sagt og skrevet meget om Morsø Biogas, men det ser ud til, at trængslerne nu er forbi, og at der i fremtiden vil blive produceret masser af biogas fra anlægget.

Det blev etableret tilbage i 2009, og nu overtages det så af energiselskabet E.ON i fællesskab med Bigadan og de hidtidige ejere Morsø Bioenergi. Navnet bliver Limfjordens Bioenergi.

Godkendt på generalforsamlingen
Onsdag aften godkendte morsingboerne på deres generalforsamling den nye struktur, der skal få biogasanlægget ind i fremtiden. Bestyrelsesformand Anders Bovbjerg fra Morsø Bioenergi ser meget positivt på det kommende samarbejde:

- Mange landmænd i oplandet til det nye Limfjordens Bioenergi vil fremadrettet blive sikret en mulighed for at komme af med deres gylle, og det er godt for både landmændene selv og selvfølgelig også for miljøet. Alt i alt er vi rigtigt glade for løsningen, og vi har store forventninger til projektet, udtaler Anders Bovbjerg.

E.ON satser på biogas
Hos energivirksomheden E.ON er der også stor optimisme at spore. Tore Harritshøj, E.ONs administrerende direktør i Danmark, understreger, at virksomhedens første opgave bliver at stabilisere driften og derefter i de kommende faser at udvikle og opgradere anlægget.

Det er målet, at det årligt skal behandle mellem 120.000 og 150.000 ton organisk materiale. Det er altså et stort anlæg, og Tore Harritshøj, forklarer videre:

- Limfjordens Bioenergi bliver en vigtig del af E.ONs store satsning på biogasområdet i Danmark. Vi vil nu udbygge og udvikle det med vores lange og gode erfaringer fra udlandet, herunder Sverige og Tyskland.

Nødvendig ekspertise
Bigadan, det danske selskab, der oprindeligt har opført anlægget, har tidligere samarbejdet med E.ON i netop Sverige, og det er derfra, de to virksomheder har gode, fælles erfaringer, der skal udnyttes i Danmark i fremtiden.

- Den nye løsning er en stærk konstellation, og både E.ON og Bigadan besidder den nødvendige ekspertise inden for projektering, etablering og drift af biogasanlæg, fortæller Karsten Buchhave, der er administrerende direktør i Bigadan, og fortsætter:

- Det er også planen, at vi i fremtiden vil tilbyde at hente biomassen hos de eksisterende leverandører, men derudover inviterer vi selvfølgelig også en række nye til at levere til anlægget.

Parterne oplyser i øvrigt, at muligheder for opgradering af biogassen til indføring i den danske naturgas også indgår i parternes planer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078