23948sdkhjf

Det sker: Fremtidens Øresundsregion

Öresundskomiteen tager pulsen på vækstmuligheder i Øresundsregionen ved Folkemødet på Bornholm, når de sætter politikere og fremtrædende erhvervsmænd i stævne for åbent tæppe. Arrangementerne strækker sig over tre dage og finder sted i Øresundshuset, Kirkeplads 2 i Allinge.
Öresundskomiteen tager pulsen på vækstmuligheder i Øresundsregionen ved Folkemødet på Bornholm, når de sætter politikere og fremtrædende erhvervsmænd i stævne for åbent tæppe. Arrangementerne strækker sig over tre dage og finder sted i Øresundshuset, Kirkeplads 2 i Allinge.

Hvad skal der til for, at Øresundsregionen drejer ind på vejen mod vækst? Hvordan gør vi regionen til en attraktiv destination for talenter, investorer og turister? Og hvordan skaber vi et arbejdsmarked, der udnytter de bedste kompetencer på tværs af Øresund? Det er nogle af de spørgsmål, Öresundskomiteen rejser ved debatterne på Folkemødet med moderatorerne Henrik Quortrup og Lotte Hansen ved roret.

Grænseløs infrastruktur – hvordan skaber vi det?
Fredag den 14. juni klokken 12.45 til 13.45 vurderer paneldeltagerne Nordens muligheder for at sikre bedre forbindelse til de europæiske storbyer og fordelene herved.

I panelet sidder bl.a transportminister Henrik Dam Kristensen, regionsformand Vibeke Storm Rasmussen, overborgmester Frank Jensen, Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen, borgmester Johannes Hecht-Nielsen, og regionsrådsformand Pia Kinhult, Region Skåne

Øresundsregionen – et arbejdsmarked med musik i
Lørdag den 15. juni klokken 14.00 til 15.15 er der fokus på at indfri Øresundsregionens vækstpotentiale. Øresundsregionen kan bidrage til økonomisk vækst i Danmark og Sverige. Men det kræver, at grænsehindringer, der hver dag besværliggør, at mennesker kan virke over Øresund, fjernes. Også kulturen er på spil.

Nordisk Samarbejdsminister Manu Sareen, folketingsmedlem Peter Juel Jensen og Öresundskomiteens næstformand og medlem i Nordisk Grænsehindringsforum Pia Kinhult, samt formand for Region Sjælland og medlem af Öresundskomiteen Steen Bach Nielsen diskuterer i en samtale om, hvordan Øresundsregionen kan skabe økonomisk vækst I Danmark og Sverige diskuterer, og hvad grænsehindringer betyder for blandt andet tiltrækning af arbejdskraft på tværs af Sundet.

Øresundsregional byggebattle – hvem bygger grønnest?
Lørdag den 15. juni klokken 16.15 til 17.30 står der byggebattle og grøn vækst på programmet. I både Danmark og i Sverige er vi førende inden for klimarenovering og grønt nybyggeri. Begge dele kan være en måde at skabe grøn vækst. Grøn vækst forener økonomisk vækst med bæredygtighed. Området er endvidere vigtigt i en klimasammenhæng, da ressourcerne til opvarmning af boliger og virksomheder, udgør ca. en tredje del af det samlede energiforbrug.

Men hvem er bedst til grønt byggeri – Danmark eller Sverige og hvor kan vi lære af hinanden? Kom og lyt til Manu Sareen, Minister for Nordisk Samarbejde, Ayfer Baykal, Teknik- og miljøborgmester København, Thomas Danielsen, Medlem af Folketinget, Margareta Cederfelt, Medlem af Riksdagen, Katarina Erlingson, Region Skåne, Lars Gaardhøj, Region Hovedstaden, Tina Saabye Stadsarkitekt, Københavns Kommune, Katarina Pelin Miljødirektør, Malmö stad, Theis Møllenberg Byg Grønt og Gunilla Rommerskirchen, GBA Arkitektur som står klar til at battle, når fløjten lyder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.071