23948sdkhjf

Landbrugsorganisation vil lave mere grøn energi

Danish Agro vil være selvforsynende med grøn energi, som produceres af solceller, biogas og vindmøller. Formålet er at give et væsentligt bidrag til et forbedret klima.

Ved vind- og solenergi skal vi identificere egnede lokaliteter, og så skal der laves partnerskaber med landmænd og eventuelt lokale borgere. Michael Stevns, der er ansvarlig for bæredygtighed i Danish Agro og koncerndirektør for Danish Agro koncernens forretningsområde Agribusiness Support

- Det løser jo selvfølgelig ikke alle vores udfordringer, men det er et godt skridt på vejen. Vi fjerner en stor del af CO2-belastningen på vores egne aktiviteter. Vi gør det på denne måde, fordi vi tror på, at vi samlet set kan lave en bedre forretning ved selv at involvere os, og fordi det involverer en række landmænd, siger Michael Stevns, der er ansvarlig for bæredygtighed i Danish Agro og koncerndirektør for Danish Agro koncernens forretningsområde Agribusiness Support, i en pressemeddelelse, og han tilføjer:

- Landbruget har altid været involveret i energiproduktion. Når planter gror, omsætter de solens energi til biomasse, der eksempelvis bliver til foder eller fødevarer. Landbruget er vant til at høste naturens kræfter, og det understøtter vi med dette projekt, siger Michael Stevns.

200 GWh i 2025

Danish Agro ejer sammen med datterselskabet ADA Green Energy energiselskabet Aura, der er selskabet, der skal drive de fleste af energiprojekterne.

Her er ambitionen at nå en produktion på 200 GWh i 2025.

Danish Agro har nedsat et team, der arbejder med at føre projekterne ud i livet. Der er samlet kompetencer inden for finansiering, ledelse, logistik og handel med landbruget, som kan understøtte de enkelte energiprojekter, der primært skal organiseres med egne medarbejdere.

- I praksis adskiller arbejdet sig ikke fra andre anlægsprojekter. Ved vind- og solenergi skal vi identificere egnede lokaliteter, og så skal der laves partnerskaber med landmænd og eventuelt lokale borgere. Derfra skal finansiering og tilladelser til byggeri, produktion og tilslutning i hus, hvorefter der starter en udbuds-, konstruktions- og en driftsfase, fortæller Michael Stevns og fortsætter:

- Ved biogas er det lidt anderledes, fordi vi skal etablere en omfattende partnerkreds. Vi skal sikre en leverandørforening, der kan forsyne anlæggene, og der skal ’teames’ op med biogaskyndige professionelle – enten eksternt eller internt – så vi får helt styr på det tekniske. Herefter skal vi sikre finansiering og tilladelser til byggeri, produktion og selvfølgelig tilslutningen. Når det er på plads, kan vi sætte gang i de afsluttende faser, siger Michael Stevns.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11