23948sdkhjf

Cleantech-virksomheder har det svært

Flere konkurser i branchen skaber usikkerhed hos investorerne. Særligt nystartede cleantech-virksomheder har vanskeligt ved at rejse kapital, viser ny rapport.
Flere af de store grønne teknologivirkomheder har skuffet og når der samtidig er politisk uro på lovgivningsområdet skaber det en usikkerhed fra investorerne. Flere af de, der tidligere var ivrige for at finansiere trækker sig simpelthen ud af markedet, skriver Berlingske Business i dag.

Dermed har særligt nye cleantech-virksomheder vanskeligt ved at skaffe kapital, hvilket også dokumenteres i en ny rapport,
som konsulentfirmaet Brøndum & Fliess har lavet for Dansk Energi og Miljøministeriet.

- Cleantech-virksomhederne har det generelt meget svært. Det tager lang tid at udvikle teknologierne, testprocesserne er dyre og
investeringerne ofte meget kapitaltunge, siger partner i Brøndum og Fliess, Søren Brøndum, til avisen.

Rapporten bygger på overvågninger af 46 cleantech-virksomheder, alle med etableringsår i 2007. Blandt dise viser der sig en klar tendens, nemlig at det samlede afkastningsgrad – driftsoverskud i forhold til selskabets aktiver – er markant lavere end i etablerede cleantechvirksomheder som Danfoss og Grundfos.En tendens, der gælder herhjemme som på det globale marked.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078