23948sdkhjf

Vestas-kunder kæmper med projektfinansiering

Vindmøller er ikke det store samtaleemne, når Vestas forhandler kontrakter med kunderne. I stedet diskuteres det, hvordan der skal skaffes penge til projekterne.
Siden finanskrisen brød ud i lys lue i 2008, har banker og finansieringsinstitutter været mere end almindeligt tilbageholdende med at kaste deres penge efter nye vindmølleeventyr. Kravene til projekternes rentabilitet er ganske enkelt blevet strammet gevaldigt.

Det mærker man også hos Vestas, og ifølge Børsen tales der stor set ikke om vindmøller, når koncernens sælgere forhandler kontrakter med kunderne.

- Vi taler stort set kun om finansiering med vores kunder. Næsten ikke om andet. Vi taler kun ganske lidt om selve vindmøllen, hvor finansieringen udgør et stort problem for mange af dem stadigvæk, siger Vestas’ salgschef, Juan Araluce, til avisen.

Konkurrenterne GE og Siemens har måske en fordel i forhold til Vestas, idet de begge har egne finansieringsinstitutter i deres koncerner. Juan Araluce afviser dog, at dette skulle være tilfældet og understreger, at de tre virksomheder i bund og grund leverer den samme ydelse, nemlig rådgivning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219