23948sdkhjf

Olieriget Saudi Arabien satser grønt

Efterspørgsel efter grøn teknologi og ekspertise giver danske virksomheder gode eksportmuligheder til Saudi Arabien.
Med det nuværende olieforbrug og en årlig befolkningsvækst på cirka tre procent vil det olierige Saudi Arabien ifølge beregninger ikke være i stand til at eksportere olie efter år 2030. Landets hovedindtægtskilde vil dermed tørre ud.

Saudi Arabien har derfor signaleret milliardinvesteringer i grøn energi. Vedvarende energi med kapacitet svarende til 54 gigawatt forventes installeret inden 2032, hvoraf størstedelen er fra solenergi og 9 gigawatt fra vindenergi. King Abdullah City for Atomic and Renewable Energy (KACARE), der er en ”grøn by” i Saudi Arabiens hovedstad, står i spidsen for regeringens grønne ambitioner. KACARE forventes at huse produktionsfaciliteter og mellem 30.000 og 70.000 mennesker, heriblandt forskere, der alle skal medvirke til at realisere landets nuværende og fremtidige grønne energiprojekter.

Grønne og energibesparende koncepter og standarder indtænkes også i alle bygge- og anlægsprojekter. Den saudiske regering besluttede for nylig at gøre isolering af alt nybyggeri i landet obligatorisk. Det rekordstore nationalbudget på 1.3 billioner danske kroner for 2013 indeholder planer om at bygge 539 nye skoler, 5 ”sundhedsbyer” samt 19 nye hospitaler – byggerier som også vil være underlagt den nye lov.

Kilde: Udenrigsministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078