23948sdkhjf

Energipriserne er fortsat en gyser trods sommer

Næsten halvdelen af husejerne finder det dyrt at opvarme boligen, viser ny undersøgelse fra Energivejledersekretariatet på Teknologisk Institut.
48 procent af danske husejere oplever, at det er dyrt eller meget dyrt at opvarme boligen, ifølge en undersøgelse blandt 1.000 husejere fra Energivejledersekretariatet på Teknologisk Institut. Og det har de ret i, i al fald hvis de opvarmer med olie eller gas og sammenligner med tidligere tiders prisniveau; i forhold til 1. kvartal 2009 lå gaspriserne næsten 30 procent højere end i 1. kvartal 2013 og oliepriserne 60 procent.

Når det er 25 grader udenfor, glemmer mange husejere alt om den fortsat opadgående kurve for energipriserne de sidste mange år, men der er alligevel god grund til at have det i frisk erindring.

- Sommeren er en meget fordelagtig periode til energirenoveringsprojekter. For det første er der visse projekter, som rent praktisk er gode at gennemføre om sommeren, fx vinduesudskiftning eller skift af varmekilde. For det andet er det lettere at finde en håndværker til efterisolering, fordi de får travlt senere på året, når kulden gør, at efterspørgslen efter efterisolering stiger. Og for det tredje kan man gå vinteren i møde med sindsro, hvis man fx har brugt sommeren til at smide den gamle kedel på porten og fået en ny olie- eller gaskedel, en varmepumpe eller noget helt andet i stedet, siger Torben Hansen fra Energivejledersekretariatet.

Start det rigtige sted
Der er mange forskellige tiltag, der kan gøre husejeren i stand til at spare på energien, og det er væsentligt at starte med at få overblik for at få en god løsning.

- Vi vil anbefale, at husejerne sikrer sig god, helhedsorienteret vejledning om husets energitilstand, inden de går i gang, så de starter med de rette tiltag først og får mest muligt ud af deres investering. Landets omkring 2.300 Energivejledere er særligt uddannet til netop at hjælpe husejerne med dette, og derfor kan man komme godt fra start ved at kontakte en Energivejleder. De er samtidig uddannet i at arbejde efter de officielt anerkendte energiløsninger fra Videncenter for energibesparelser i bygninger under Energistyrelsen, siger Torben Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062