23948sdkhjf

Ugens rokader: Nyt fra Siemens, Niras og Inopower

Niras

Søren Hvilshøj startede 1. september hos Niras som Senior Market Director. Her skal han arbejde med rådgivning til procesindustrien, hvor optimering af rent vand, vandgenbrug og avanceret spildevandsrensning er et stærkt stigende behov. Han kommer fra en stilling som global divisionsdirektør i Rambøll, hvor han har stået i spidsen for arbejdet med vandressourcer og rent vand, samt innovation og udvikling. 

Før han kom til Rambøll, arbejdede Søren hos SWECO, Atkins, Krüger samt GEUS.

Søren er 56 år og uddannet civilingeniør med en PhD indenfor vand samt en EBA (Engineering Business Administration) samt en international registrering som miljørevisor. Han har siddet i bestyrelsen i Dansk Industri Vand, er medlem af Akademiet for Tekniske Videnskaber og er aktiv i styregruppen Teknologi for bæredygtighed.

Kilde: Niras


Carbon Capture Cluster Copenhagen (C4)

Administrerende direktør i CTR, Randi Skogstad, overtager formandsposten fra Charlotte Søndergren, Hofor, der fortsætter som næstformand.

C4 er et samarbejde mellem hovedstadens største forsyningsselskaber samt Copenhagen Malmö Port (CMP), der har til formål at muliggøre CO₂-fangst i stor skala i hovedstadsområdet, så Danmark kan nå klimamålsætningerne, både på kort sigt og på lang sigt.

- Jeg glæder mig til at overtage formandsstafetten fra Charlotte – og til at fortsætte parløbet med hende i formandskabet. Charlotte har med sin store viden og erfaring med CO₂-fangst, sikret, at C4 er blevet en af de væsentligste spillere på området, siger Randi Skogstad og fortsætter:

- Det kommende år skal vi samarbejde om at skabe grundlag for, at CO₂ kan transporteres i et fælles rørsystem i Storkøbenhavn. Det er et væsentligt element for at billiggøre CO₂-fangst i Danmark og sikre meget mere CO₂-neutral fjernvarme til varmekunderne i hovedstadsområdet.

Charlotte Søndergren ser frem til at fortsætte som næstformand i C4. 

- Jeg har været rigtig glad for perioden som formand for C4. Det arbejde C4 udfører er med til at muliggøre vores ambitioner om at etablere CO₂-fangst i Hofor inden 2030, siger Charlotte Søndergren.


Siemens A/S

Siemens A/S ansætter ny chef for Smart Infrastructure divisionen i Norden og Danmark.

Andrea Holmvik Waenerlund tiltræder Siemens A/S den . september 2023 som chef for SI Danmark og SI Nordic.

Kilde: Siemens


Assens Forsyning A/S

Marianne Hansen er indtrådt som administrerende direktør hos Assens Forsyning A/S, Assens Vandværk A/S, Assens Affald & Genbrug A/S, Assens Rensning A/S, Assens Service A/S og Assens Spildevand A/S i stedet for Birger Strandby Ernst (kilde: CVR).

Assens Forsyning A/S varetager opgaver inden for vand-, spildevand- og affaldsområdet i Assens Kommune.


Babcock & Wilcox A/S

Per Karlsmose er indtrådt som administrerende direktør hos Babcock & Wilcox A/S i stedet for Gary Campbell Cochrane. Samtidig er Per Karlsmose indtrådt som administrerende direktør hos Babcock & Wilcox Renewable Service A/S i stedet for Christopher Nysted Sørensen (kilde: CVR).

Babcock & Wilcox A/S er leverandør af waste-to-energy teknologi.


BioCirc Iglsø Biogas ApS

Jeppe Christian Klug Madsen er indtrådt i direktionen hos BioCirc Iglsø Biogas ApS i stedet for Kim Nielsen (kilde: CVR).


De Bynære Havnearealers Affaldsværk A/S

Niels Danstrup Gertsen er indtrådt i bestyrelsen hos De Bynære Havnearealers Affaldsværk A/S (kilde: CVR).

De Bynære Havnearealers Affaldsværk A/S driver det fælles stationære affaldssug på Aarhus Ø.


Energinet Gastransmission A/S

Kim Beyer Utoft er indtrådt som administrerende direktør hos Energinet Gastransmission A/S i stedet for Peter Axel Hodal (kilde: CVR).

Energinet har ansvaret for at drive de overordnede transmissionssystemer i Danmark inden for el og gas.


Exodraft Energy A/S

René Kaaslev Mulvad Madsen er indtrådt som administrerende direktør hos Exodraft Energy A/S i stedet for Morten Kofod-Jensen (kilde: CVR).

Exodraft Energy A/S er leverandør af løsninger inden for mekanisk skorstenstræk (røgsuger) og varmegenvindingssystemer.


Fjernvarme Fyn Holding A/S

Jens Pilholm er udtrådt af bestyrelsen hos Fjernvarme Fyn Holding A/S, Fjernvarme Fyn Produktion A/S, Fjernvarme Fyn Affaldsenergi A/S, Fjernvarme Fyn Distribution A/S og Fjernvarme Syn Service A/S (kilde: CVR).

Energi Fyn er en energikoncern med kernekompetencer inden for elhandel, fiber, varmepumper og energirådgivning.


Inopower A/S

Mats Åke Lundgren er indtrådt som bestyrelsesformand hos Inopower A/S i stedet for Troels Bülow Davidsen, der dog forbliver i bestyrelsen. Samtidig er Alfonso Luis Caro Vasquez og Ian Martin Lloyd Jones indtrådt i bestyrelsen i stedet for Kenneth Nicolai Enevoldsen og Bjarne Lyngsø (kilde: CVR).

Inopower A/S producerer elkedler.


Nord Energi Net A/S

Per Brix Hylle er udnævnt som administrerende direktør hos Nord Energi Net A/S i stedet for Peder Kjeldgaard. Per Brix Hylle er indtrådt som administrerende direktør hos Nord Energi Teknik A/S og Nord Energi Fibernet A/S i stedet for Peder Kjelgaard (kilde: CVR).

Nord Energi forsyner godt 98.000 installationer med el i Vendsyssel.


Nordex Blade Technology Centre ApS

Mario Richter er udtrådt som bestyrelsesformand hos Nordex Blade Technology Centre ApS. Samtidig er Ingo Tobias Heene indtrådt i bestyrelsen (kilde: CVR).

Nordex er en tysk vindmølleproducent.


Nordheat A/S

Claus Weise Abrahamsen er indtrådt som administrerende direktør hos Nordheat A/S i stedet for Birgitte Daugaard-Hansen. Samtidig er Claus Weise Abrahamsen og Kim Klinge indtrådt i bestyrelsen i stedet for Birgitte Daugaard-Hansen og Thomas Daugaard-Hansen (kilde: CVR).

Nordheat A/S er leverandør af biobrændselsanlæg som flisanlæg, halmanlæg og træpilleanlæg samt solvarme og varmepumper.


Nordic Pipe ApS

Sif Kjølby er indtrådt i direktionen hos Nordic Pipe ApS i stedet for Steen Kjølby (kilde: CVR).

Nordic Pipe ApS er leverandør af præisolerede rør.


Samsø Spildevand A/S

Michael Guldbæk Kristensen er indtrådt i bestyrelsen hos Samsø Spildevand A/S i stedet for Lone Krag. Samtidig er Mads Skole Due Mikkelsen indtrådt som medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem (kilde: CVR).

Samsø Spildevand A/S står for spildevandshåndteringen på Samsø.


Ucon ApS

Christian Lundgaard Jensen er udtrådt af direktionen hos Ucon ApS (kilde: CVR).

Ucon ApS er en rådgivende ingeniørvirksomhed inden for forsyningsbranchen.


Vattenfall Vindkraft Nørrekær Enge A/S

Dan Hjeronymus Klitgaard er indtrådt i bestyrelsen hos Vattenfall Vindkraft Nørrekær Enge A/S (kilde: CVR).

Vattenfall er et af Nordens største energiselskaber.


Vejen Forsyning A/S

Marianne Randrup Rasmussen er indtrådt i direktionen hos Vejen Forsyning A/S, Vejen Renseanlæg A/S, Vejen Spildevand A/S og Vejen Vand A/S i stedet for Kjeld Møller Christensen (kilde: CVR).

Vejen Forsyning A/S står for vand- og spildevandsforsyningen i Vejen Kommune.


Vestas Manufacturing A/S

Anna Maria Eleonora Belfrage er indtrådt i bestyrelsen hos Vestas Manufacturing A/S, Vestas Central Europe A/S og Vestas Northern Europe A/S i stedet for Kerstin Mariella Knapp. Samtidig er Thomas Gunner Arendt indtrådt i bestyrelsen hos Vestas Americas A/S, Vestas Asia Pacific A/S, Vestas Mediterranean A/S og Vestas Shared Service A/S i stedet for Kerstin Mariella Knapp (kilde: CVR).

Vestas er en af verdens største vindmølleproducenter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093