23948sdkhjf

Fjernvarmepriserne er voldsomt forskellige

Det ligner et rent lotterispil at være tilkoblet kollektiv varmeforsyning i Danmark, skriver avis.
De årlige varmepriser for et standardhus på 130 kvadratmeter varierer fra 8.000 til 37.000 kr. Tallene har Dansk Fjernvarme oplyst til Jyllands-Posten.

Det skyldes blandt andet, at afgifterne på naturgas siden 2007 er steget med 70 pct. Dermed er en land række decentrale kraftvarmeværker, der fra politisk hold er tvunget til at bruge naturgas som brændsel, stadig får det sværere økonomisk og er nødt til at lægge de højere varmepriser over på forbrugerne.

I Uggelhuse ved Randers risikerer man eksempelvis varmeregninger på 30.000-50.000 kr. om året, hvis man er del af den kollektive varmeforsyning.

- Politikerne er ved at skabe sig et udvidet barmarksproblem, der i stedet for 18.000-20.000 forbrugere vil komme til at omhandle måske 400.000 forbrugere, hvis de ikke gør noget. I så fald får vi blot endnu flere skrantende decentrale kraftvarmeværker, der er for dyre – og folk, der vil ud af dem, siger adm. direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen, til Jyllands-Posten.

Klima- og energiminister Martin Lidegaard siger til avisen, at ministeriet er i gang med at analysere hele området, og at han ikke kan pege på konkrete ændringer, før analysen er fuldført. Han forventer, at en ny national strategi vil være klar i begyndelse af næste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127