23948sdkhjf

Arabere brænder Alfred Priess af

Den vestjyske virksomhed må formentlig vinke farvel til en arabisk ordre på 500 solcellemaster.
Den tocifrede millionordre blev indgået for mere end et år siden. De 500 solcellemaster skulle efter planen opstiles i Masdar City i Abu Dhabi, men den arabiske entreprenør er løbet tør for penge, og ordren har derfor stået i venteposition hos Alfred Priess.

- Jeg sagde allerede dengang til dem, der glædede sig på forhånd: Venner, en ordre derfra er ikke en ordre, før der er sikkerhed for pengene. Så enkelt er det, siger bestyrelsesformand hos Alfred Priess, Kristian Kolding, til Dagbladet Struer.

Han fortæller videre, at ordren ikke længere indgår i budgetterne hos den vestjyske virksomhed, men at han stadig har et håb om, at Alfred Priess kommer til at levere belysning til Masdar City, når entreprenøren finder flere penge.

Nyt underskud
Vinderup-virksomheden har da også stor succes hos andre arabiske kunder, der har set lyset i de danske solcellemaster. Det mellemøstlige marked udvikler sig nemlig helt som forventet, og Alfred Priess har fx leveret til projekter i Abu Dhabi, Qatar og Saudi Arabien.

Til gengæld har der været problemer på hjemmemarkedet, og det betød, at Alfred Priess kom ud af 2012 med et underskud på 2,8 mio. kr. Selv om det var bedre end minusset på 4,3 mio. kr. året før, var det ikke helt tilfredsstillende, idet man havde kalkuleret med et nulresultat.

Tilbagegangen skyldes blandt andet en nedgang i ordrerne til danske forsyningsselskaber i andet halvår. Ifølge Kristian Kolding manglede der omsætning for ca. 10 mio. kr., hvis budgettet skulle være nået.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094