23948sdkhjf

Kinesisk toppolitiker på Avedøreværket

Grundlovsdag var Dong Energy vært for en højtstående kinesisk politiker og hans delegation.
Grundlovsdag var Dong Energy vært for en højtstående kinesisk politiker og hans delegation.

Med blå blink og en konvoj af biler og motorcykler ankom Yu Zhengsheng og hans følge på 50 mand grundlovsdag til Avedøreværket. Han er formand for Det Kinesiske Folks Politiske Samråds Kongres. Og han er nummer fire i den kinesiske ledelse – efter præsidenten, ministerpræsidenten og formanden for den nationale folkekongres.

Koncerndirektør i Dong Energy Thomas Dalsgaard tog imod på den røde løber.

- Det her var et meget vigtigt besøg for os. Kina er et betydningsfuldt marked for os, og derfor er det et gevaldigt klap på skulderen at få mulighed for at vise verdens mest effektive kraftværk frem for en så højtstående politiker fra den kinesiske ledelse, siger Thomas Dalsgaard.

Kinesisk interesse for grøn energi
Under besøget på Avedøreværket kunne Thomas Dalsgaard fortælle om Danmarks vision om at gå forrest i omstillingen fra sort til grøn energi og Dong Energys mål om fortsat at være verdensførende på havmøller og biomasse. Og så blev der lejlighed til at tale om Kinas strategiske fokus på 2. generations bioethanol.

- I løbet af 2012 introducerede vi Inbicon-teknologien på markederne i både Brasilien og Kina, og begge steder har vi indgået strategiske, kommercielle partnerskaber med lokale virksomheder. Vi forventer, at vi både i Brasilien og i Kina vil se en etablering af industrielle produktionsanlæg af 2. generations bioethanol i løbet af få år, siger Thomas Dalsgaard.

Hele delegationen fik en rundvisning på kraftværket, hvor de blandt andet så kontrolrummet samt den moderne turbine til kraftværkets blok 2, der har en effektivitetsgrad på hele 94 procent i forhold til gennemsnittet for kraftværker i resten af verden på 33 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094