23948sdkhjf

Energistyrelsen udskyder ansøgningsfristen for ordning for fjernvarmevirksomheder

Etableringsstøtteordningen har været åben for ansøgninger siden 1. juni. 

Da der har været usikkerhed omkring fristen for ordningen, udskyder Energistyrelsen nu fristen for ansøgninger en måned til 30. september 2023.

Det oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Etableringsstøtten er en ordning, som giver fjernvarmevirksomheder mulighed for at få tilskud til at etablere en varmepumpe eller et solvarmeanlæg til fjernvarmeproduktion. Etableringsstøtten skal bidrage til at fortrænge fossile brændsler fra fjernvarmevirksomhedernes varmeproduktion.

I 2023 afholdes der én ansøgningsrunde til tilskudsordningen, hvor virksomheder i alt kan søge om tilsagn for ca. 24 millioner kroner. 

Målgruppen er fjernvarmevirksomheder, hvor minimum 25 procent af den nuværende fjernvarmeproduktion er baseret på kul, olie eller naturgas.

Der kan støttes for op til 30 procent af de støtteberettigede omkostninger, dog maksimalt 7,5 mio. kr.

Om Etableringsstøtteordningen

Etableringsstøtten blev aftalt med energiaftalen i 2018 som en del af grundbeløbsindsatsen. Ordningen blev udmøntet første gang i 2021, hvor der blev afholdt to runder, hvor der kunne søges om støtte til eldrevne varmepumper. 

I 2022 blev aftaleparterne bag energiaftalen enige om at udmønte ordningens opsparing, og samtidig justere ordningen, bl.a. således at der kunne søges til solvarmeanlæg. Der blev afholdt én ansøgningsrunde i 2022.

I forbindelse med aftale om vinterhjælp i 2022 blev det aftalt, at der i 2023 skulle afholdes en ansøgningsrunde, og samtidig blev der tilført ca. 24 mio. kr. til ordningen.

Kilde: Energistyrelsen

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156