23948sdkhjf

Danske vindaktører går efter Brasilien

Brasilien er fyldt med muligheder for den danske vindindustri. Til august drager en række virksomheder på fremstød med messedeltagelse, match-making og fact-finding i Brasilien.
Ifølge Mita-Teknik har lokal tilstedeværelse stor betydning for succes i Brasilien.

- Før vi etablerede os på det brasilianske marked, gennemførte vi en grundig undersøgelse af det økonomiske, industrielle og politiske klima for at få indsigt i, hvilken kontekst vi ville komme til at befinde os i. Vedvarende research er altafgørende for brasiliansk succes, fortæller Andrew Watts.

Markedet for vindenergi i Brasilien er hastigt voksende, og 50 % af den samlede installerede vindkraft i Central- og Sydamerika i 2011 var i Brasilien.

Nødvendige værktøjer i Brasilien
- Vi er stødt på mange forskellige udfordringer i Brasilien, men ved at foretage vores research er det lykkedes os at klare dem. Ligegyldigt hvilket marked du befinder dig på, er forståelse for den kontekst, du opererer i, alfa omega for, om du får succes eller ej, fortæller Andrew Watts.

Han fortsætter:

- For vores vedkommende har vi anvendt BNDES (Brazilian Development Bank) og ABEEolica (The Brazilian Wind Energy Association) som informationskilder.

Hos Mita-Teknik er man overbevist om, at lokal tilstedeværelse er en af nøglerne til succes.

- Lokal tilstedeværelse er af høj prioritet hos os, og det har vi især benyttet os af i Brasilien. Jeg bruger en masse tid på at mødes personligt med vores brasilianske partnere og potentielle partnere. Der er ingen substitut for personlig tilstedeværelse. Samtidig hjælper kontakt til lokale virksomheder os med at navigere mellem de mange juridiske hindringer, fortæller Andrew Watts.

Opskrift på brasiliansk succes
Selv om det brasilianske marked byder på udfordringer, bakker de brasilianske politikere op omkring vedvarende energi.

Ifølge Andrew Watts er Brasilien er fyldt med muligheder for danske leverandører, hvis de har den rette tilgang. Det gælder om at kende den kommercielle og kulturelle kontekst, man træder ind i.

- Efter at have undersøgt konteksten skal man identificere og analysere nøglespillerne inden for den branche, man er interesseret i. Det er vigtigt at besøge dem personligt og på den måde sætte rammerne for et fremtidigt samarbejde. Vi tror på, at forståelse, integritet og tillid er vejen til succesfuldt samarbejde, siger Andrew Watts.

Indgangen til det brasilianske marked
Seks danske virksomheder rejser til august med Danish Wind Energy Group/Eksportforeningen til Brasilien. Her deltager de på Brazil Wind Power 2013 på den 100m2 store danske fællesstand.

Under messen deltager virksomhederne også i match-making-møder med potentielle kunder, ligesom der forud for messen er arrangeret en omfattende 4-dages fact-finding-tur rundt i landet til forskellige vindproducenter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078