23948sdkhjf

Vind-ordrer sprænger alle forventninger

Det er ud over alle forventninger, at Djurs Wind Powers medlemsvirksomheder kan melde, at der er tilgået ordrer for 450 mio. kr., mens 330 medarbejdere har været sikret beskæftigelse i forbindelse med installationsfasen af Anholt Havmøllepark.
Djurs Wind Power blev etableret, for at lokalfunderede virksomheder kunne tilbyde optimale løsninger i forbindelse med etableringen af Anholdt Havmøllepark.

- Det, der i første omgang var en fremsynet vision, blev til et modigt initiativ og nu med betydelige resultater, udtaler Borgmester Jan Petersen (S) og fortsætter:

- Djurs Wind Power, og samarbejdet virksomhederne imellem, har givet nye erfaringer, både mellem virksomhederne og mellem Norddjurs Kommune og erhvervslivet.

Et unikt netværk
Netværket er unikt, fordi det består af 30 lokalfunderede virksomheder, der med flere hundrede eksperter og fagfolk i netværket har løst de mange opgaver. Det har skabt mod på mere og på andet.

- Vi kigger på andre udviklingsprojekter inden for energi og miljø, som kan understøtte de styrkepositioner, vi i forvejen har, siger bestyrelsesformand og tømrermester Bo Allermann.

- Det gælder særligt indenfor genindvindingsindustrien, og naturligvis indenfor vindmølleindustrien. Vi kigger længere væk, og kigger større end vi har gjort – sammen og hver for sig har Djurs Wind Power styrket vores tro på fremtiden, fortsætter Bo Allermann.

- Vi tror på, at vi sammen kan mere, end vi kan alene, udtaler direktør Kim B. Olesen, DAVAI A/S.

- Vi er nød til at stå tæt sammen i leverandørkæden, og derfor glæder vi os særligt over, at en af spin-off effekterne fra Anholt Havmøllepark er det fælles kontor Djurs Wind Power-virksomheder nu etablerer på Rømø Havn. Rømø Havn er udpeget som servicehavn for den tyske havvindmøllepark Butendiek.

De gode erfaringer står i kø
Den sidste mølle blev sat søndag den 19. maj 2013 – og forud for tidsplanen. Et effektivt og fleksibelt installationsforløb har på mindre end halvandet år sikret Dong Energy 111 installerede vindmøller.

- Det er ikke kun det effektive forløb, men ligeså meget det formidable samarbejde, der har været med alle lokale interessenter, vi glædes over, siger projektdirektør Flemming Thomsen, Dong Energy.

- Hos lokale virksomheder, Norddjurs Kommune – hvor end vi færdes, mærker vi stor opbakning og interesse, siger han.

Installationsforløbet har været omfattende. Alene over 800 tunge transporter med vindmøller har fyldt landevejene mod Grenaa. Det har givet erfaringer, der understøtter udpegningen af Grenaa Havn som en af de 4 udskibningshavne for vindmøller og investeringer i vejnettet mod Grenaa, siger Borgmester Jan Petersen (S).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064