23948sdkhjf

Aarhus vil være verdens første vindkommune

Mindst 25 procent af Aarhus Kommunes strøm for perioden 2013 til og med 2015 skal via certifikater indkøbes som bæredygtig energi – og dermed bane vejen for, at Aarhus kan blive den første WindMade kommune i verden.
Målet om at Aarhus Kommune skal være CO2 neutral i 2030 skal opnås ad to veje. Den ene er at nedbringe energiforbruget og den anden er at sørge for at det energiforbrug, der er nødvendigt, produceres uden anvendelse af fossile brændstoffer.

Derfor ønsker kommunen nu, at minimum 25 procent af Aarhus Kommunes strøm for perioden 2013 til og med 2015 udbydes og indkøbes som bæredygtig energi via såkaldte RECS-certifikater (RECS = Renewable Energy Certificate System) med såkaldt reel ”additionalitet”. Det vil sige strømprodukter, som sikrer en udvidelse af kapaciteten af vedvarende energiproduktion fra vindmøller ved at investere i nye vedvarende energianlæg. Denne investering kontrolleres af en uafhængig, statsautoriseret revisor.

Hvis mindst 25 procent af den indkøbte bæredygtige strøm kommer fra vindenergi (RECS-certifikater på vindstrøm), kan Aarhus Kommune blive den første Windmade Kommune i verden.

- Aarhus er hjemsted for en række virksomheder, der ligger absolut i verdensklassen inden for vindenergiområdet. Det er en position, vi kan understøtte ved at blive verdens første WindMade kommune. Ved at satse på bæredygtig strøm profilerer vi vores styrkepositioner og bidrager samtidig til at nå vores mål om at være CO2 neutral i 2030, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

WindMade er en non-profit-organisation med det formål at udbrede brugen af vedvarende energi. WindMade er internationalt anerkendt som et initiativ, der kan gøre en konkret forskel i at skabe et samfund, der er båret af en mere bæredygtig energiforsyning. WindMade er således udpeget som én blandt verdens 50 mest banebrydende og innovative grønne tiltag.

Koncernchef Ditlev Engel fra vindmølleproducenten Vestas, der er initiativtager til WindMade, roser Aarhus Kommunes satsning:

- Med vores globale hovedkvarter placeret i Aarhus, er Vestas naturligvis stolte af, at Aarhus Kommune kan blive verdens første WindMade-kommune. Ved at blive WindMade kommer Aarhus Kommune ikke blot i selskab med nogle af verdens stærkeste brands som Google Motorola, Lego og Deutsche Bank. Aarhus Kommune og omegn udbygger også sin position på det internationale landkort som en visionær og handlekraftig region, der er et globalt innovationscenter for vindenergi, cleantech og den nødvendige omstilling til grøn energi, siger Ditlev Engel.

Den forventede maksimale pris for indkøb af 25 procent bæredygtig energi i Aarhus Kommune vil være 1,375 mio. kroner svarende til at elprisen pr. kWh stiger med 1 procent. Den ekstra omkostning kan udlignes ved at spare 1 procent af elforbruget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078