23948sdkhjf

Enegang hos Dong koster 4 mia.

Interne breve fra Maesk Oil viser, at Dong Energys udbygning af Hejre-feltet er 4 mia. kr. dyrere end nødvendigt.
Det statskontrollerede Dong Energy har valgt at opbygge sin egen platform på Hejre-feltet. Og det har vist sig at være en ekstremt dyr løsning ifølge en række interne dokumenter, som Børsen har fået aktindsigt i.

En omfattende korrespondance mellem Dong Energy og Maersk Oil viser, at Maersk Oil har tilbudt Dong Energy at bruge deres platform Harald til at sende den producerede olie fra Hejre-feltet i land – vel at mærke til en pris, der er 4 mia. kr. lavere end den regning, Dong Energy ender med at betale for at opbygge sin egen platform på feltet.

- Vores beregninger viser, at (...) de nødvendige investeringer for Hejre-feltet vil være betragteligt lavere – i størrelsesorden 4 mia. kr., skriver Kurt Normann Nielsen, der er Teknologi og projektdirektør i Maersk Oil, i et brev til Energistyrelsen ifølge Børsen.

Flemming Horn Nielsen, der er landechef for de danske aktiviteter i Dong Energy E&P, afviser at kommentere brevet fra Maersk direkte.

- Vi har vurderet en stribe forhold baseret på tekniske forhold, økonomien samt kommercielle hensyn, og derfor har vi valgt en ny selvstændig platform til at behandle olien og gassen, siger han til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094