23948sdkhjf

Solidt plus hos Danstoker

Den midtjyske kedelproducent mærker en stigende optimisme hos kunderne.
- Beslutningsprocesserne har udviklet sig positivt, og ordrer der tidligere har været sat i bero er blevet genstartet. Der har fortsat været tilbageholdende aktivitet på de mindre kedelprojekter og til industrien generelt, men der ses en tydelig optimisme på vej igen, skriver Danstoker i sit årsregnskab.

Herning-virksomheden har blandt andet kunnet konstatere et højt aktivitetsniveau på biomasse-området samt inden for olie- og gaskedler, mens markedssegmenterne kraftvarme og gaskedler stort set fulgte budgetterne.

Lidt lavere end budgetteret
Facit blev en bruttofortjeneste på 51,5 mio. kr. i 2012/2013 mod 73,7 mio. kr. i 2010/2012. De to regnskaber er dog ikke sammenlignelige da 2010/2012-regnskabsåret dækkede over 18 måneder.

På bundlinjen endte det med et overskud før skat på 19,6 mio. kr. mod 27,7 mio. kr. året før.

- Danstoker Gruppen kommer samlet set i år ud med et resultat lidt lavere end budgetteret. Set ud fra de ekstreme markedsforhold vi har arbejdet under anses resultatet som værende tilfredsstillende, konkluderer Danstoker.

Solid ordrebog
Mens de danske aktiviteter har udviklet sig positivt, er Danstoker blandt andet ramt af afmatning i det tyske datterselskab Omnical. Det skyldes blandt andet, at faldende gaspriser har sat det ellers spirende biomassemarked i Tyskland i stå.

Til gengæld kan Danstoker på koncernplan glæde sig over en god ordrebeholdning ved indgangen til 2013/2014, og samtidig er der store forventninger til opkøbet af konkursboet efter DP Clean Tech Europe i Tønder, som fremover vil bliver ført videre under navnet Boilerworks A/S.

På den baggrund forventer ledelsen hos Danstoker et tilfredsstillende resultat i 2013/2014.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063