23948sdkhjf

Scada leverer til Siemens Gamesa og Thor

Scada International (Scada) skal levere kontrolløsning til Siemens Energy og der igennem Thor Havvindmøllepark.

Opgaven lyder på regulering og optimering af den vedvarende energi fra vindmølleparken ved hjælp af Scadas OneView Energy Control Unit. 

Hos Scada International glæder de sig til at blive en del af havvindmølleparken.

- Vi er stolte af at være med på dette ambitiøse 1 GW Thor-projekt. Gennem vores dybtgående viden og erfaring indenfor avanceret kontrol af vindmølleparker kan vi bidrage til, at danskerne får adgang til grøn energi på en sikker og effektiv måde. Derigennem skaber vi i fællesskab omstillingen til en bæredygtig fremtid, siger Thomas Bagger, administrerende direktør hos Scada International.

Gennem direkte integration til havvindmølleparkens on- og offshore substationer, Scada-systemer og øvrige enheder kan kontrolløsningen fra Scada International give operatørerne mulighed for at kontrollere spændingen ned til mindste detalje, hvilket er en afgørende faktor for enhver stor vindmøllepark.

 Samtidig muliggør indhentningen af livedata, at operatørerne præcist kan håndtere udsving i produktionen og dermed sikre en stabil og pålidelig elforsyning til forbrugerne. 

Kontrolsystemets algoritmer analyserer kontinuerligt spændingsniveauerne, og netop det giver operatørerne værktøjer til at optimere og maksimere produktionen af elektricitet.

Thor havvindmøllepark, som opereres af tyske RWE, forventes at være fuldt etableret og tilsluttet elnettet senest ved udgangen af 2027. Parken ligger 22 kilometer ud for Thorsmindes kyst og bliver den hidtil største i Danmark med en produktionskapacitet på svimlende 1 GW. 

Dette svarer til grøn strøm til mere end en million danske husstande.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Thor Havvindmøllepark
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.627