23948sdkhjf

Masterplan klar for ny Energi-, Klima- og Miljøpark

Masterplanen for ny Energi-, Klima- og Miljøpark samler Hillerød Forsynings aktiviteter på ét sted.
Energi-, Klima- og Miljøpark er en sammensmeltning af energiproduktion, vandrensning, ressourcegenbrug og klimatilpasning – alt sammen udformet som et offentligt rekreativt landskab, der også har pædagogisk sigte. Masterplanen for området er udviklet af C.F. Møller i samarbejde med Hillerød Forsyning, hvis bestyrelse i maj har godkendt planen.

- Vi har sat ambitionsniveauet højt, og den udarbejdede masterplan med vægt på både grønne og blå elementer danner den perfekte ramme for vores ambitioner, siger projektleder i Hillerød Forsyning, Preben Dissing.

Hos C.F. Møller er arkitekt og partner, Julian Weyer, glad for at have fået opgaven med at realisere Hillerød Forsynings ideer:

- Vi er meget stolte af projektet, fordi det bliver en slags mini-model for, hvad hele det danske samfund satser på inden for klima og miljø. Det er os bekendt det første anlæg i verden, der samler alle aktiviteter på ét sted og samtidig tager skridtet til at inddrage offentligheden fuldt ud.

Energi-, Klima- og Miljøpark vil strække sig over et område på ca. 50 hektar. Området bliver til et nyt rekreativt landskab og vil rumme renseanlæg, genbrugsstation for erhverv og private, geotermisk og biomasse varmeproduktion, testfelter til sol, vind og biomasse-energiformer samt et domicil og læringscenter for Hillerød Forsyning.

I stedet for at bygge et teknisk anlæg klares regnvandsopsamlingen fra de nærliggende boligområder i et nyskabt naturområde.

Fakta

I oktober 2012 besluttede Hillerød Kommune at støtte Hillerød Forsynings idé om at samle alle forsyningsaktiviteter på ét sted.

Efter en udbudsrunde med fire deltagende arkitektvirksomheder blev C.F. Møller valgt til at udarbejde en masterplan for ”Energi-, Klima- og Miljøpark”, som det samlede projekt hedder. Masterplanen er nu klar og blev godkendt af bestyrelsen i Hillerød Forsyning den 13. maj 2013.

Masterplanen kommer til at danne grundlag for lokalplanen, der skal udarbejdes i efteråret 2013. Byggeriet forventes at kunne gå i gang først i 2015, og dermed kan Energi-, Klima- og Miljøpark stå færdig i løbet af 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079