23948sdkhjf

Ny software til fremtidens vindmøller

Ny software er i stand til at identificere advarselssignaler fra vindmøller på et så tidligt stadie, at det kan have en betydelig effekt for vindmøllernes driftssikkerhed.
Romax Technology har netop lanceret en ny og opgraderet udgave af InSigth Platform. Den nye software inkluderer en fuldt ud integreret produkt- og servicepakke til vindmølleindustrien og fungerer dermed som et komplet ledelsesværktøj med henblik på teknisk service inden for design, analyse, overvågning, drift og vedligeholdelse af on- og offshore vindmølleparker.

Ifølge Peter Poon, administrerende direktør i Romax Technology, er den seneste version af InSight-softwaren i stand til at identificere advarselssignaler fra vindmøller på et så tidligt stadie, at det kan have en betydelig effekt for vindmøllernes driftssikkerhed.

- Ved at kombinere vores tekniske viden med vindmøllernes synlige tilstand kan vi med den nye teknologi få øje på advarselstegnene på et så tidligt stadie, at vindmøllernes nedetid og omkostningerne til optimering af driftssikkerheden reduceres betydeligt. Det betyder, at man kan gå fra ”diagnose” til ”prognose”, og det har afgørende betydning, fordi det gør, at man kan reducere omkostningerne og øge indtjeningsmulighederne for vindmøllerne, siger Peter Poon.

InSight-softwaren bliver allerede brugt aktivt i en række vindmølleparker verden over. Blandt andet i vindmølleparken Bankend i Storbritannien.

- Vi valgte løsningen fra Romax, fordi InSight-pakken tilbyder en innovativ, avanceret og intuitiv samling af CMS-data i et enkelt interface, som gør, at vi og Romax får fuld oversigt over vindmøllernes tilstand. Det betyder helt konkret, at vi har formået at reducere vindmøllernes nedetider og dermed forbedret vores lønsomhed, lyder det fra Wilson Renewables.

Fejl i vindmøllerne kan nu påvises i op til seks måneder, før de reelle problemer opstår. Dermed kan fejlene rettes forebyggende, så man undgår dyre og komplicerede reparationer, når eventuelle komponenter går i stykker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094