23948sdkhjf

Regeringen skræmmer investorer væk fra milliardprojekt

Planerne om at opføre gigantisk ethanolfabrik i Grenaa og skabe 500 job er truet efter negative signaler fra regeringen.
For nylig fastslog EU-Kommissionen at biobrændstof fremstillet af fødevareafgrøder maksimalt må udgøre 5 pct. af energiforbruget i transportsektoren, og den danske regering arbejder for, at loftet skal sænkes yderligere til 4 pct. Det skræmmer investorerne væk fra et milliardprojekt i Grenaa, skriver Jyllands-Posten.

Hveti A/S har gennem flere år forberedt byggeriet af en ethanolfabrik, der kan forarbejde 10 pct. af Danmarks samlede hvedeproduktion. Der er tale om et projekt til i alt 1,6 mia. kr., og derfor er det en forudsætning, at danske eller internationale investorer går med i projektet.

- Vi har bestemt ikke givet op endnu, men jeg erkender, at vores projekt vakler på grund af den manglende politiske opbakning. Vi er i dialog med industrielle investorer, der både kan tilføre viden og kapital, men det er klart, at de også ser på det politiske klima, når de skal placere deres investeringer, siger Svend Brandstrup, der er adm. direktør for Hveti, til Jyllands-Posten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078