23948sdkhjf

Xergi henter stor biogaskontrakt i Storbritannien

Britiske Tamar Energy har ambitiøse planer om at bygge mere end 40 nye biogasanlæg inden 2018. Xergi A/S har netop indgået aftale om at levere to af de første biogasanlæg.
Xergi har indgået aftale om at levere to biogasanlæg til britiske Tamar Energy. Anlæggene er blandt de første projekter, der indgår i Tamar Energys planer om at etablere mere end 40 biogasanlæg rundt om i Storbritannien. Anlæggene vil få en samlet kapacitet på 100 MW og producere nok strøm til at forsyne over 200.000 husstande.

- Vi er virkelig stolte over, at Tamar Energy har valgt Xergi som leverandør. Tamar Energy er en særdeles stærk aktør, der er dedikeret til at fremme udbygningen af biogasproduktionen på det britiske marked,” siger administrerende direktør for Xergi Jørgen Ballermann.

Tamar Energy blev etableret i februar 2012 med et kapitalgrundlag på næsten 100 millioner pund, udelukkende med det formål at bygge og drive biogasanlæg.
Investeringen kommer fra en række betydelige finansielle aktører som Duchy of Cornwall, Rothschild-familien og RIT Capital Partners, Fajr Capital (et investeringsselskab med base i Dubai), Tamar Energys ledelse samt fødevarekæden Sainsbury’s, som også er en strategisk vigtig partner.

- Vi har gennem længere tid opbygget gode relationer til Tamar Energy, og der er ingen tvivl om, at selskabet kommer til at spille en særdeles vigtig rolle på det britiske marked for biogas i de kommende år. Derfor har kontrakten med selskabet stor strategisk betydning for Xergi, siger Jørgen Ballermann.

Dan Poulson, engineering and strategy director, Tamar Energy, tilføjer:

- Tamar Energy er et selskab, der fokuserer på biogas, og vi lægger stor vægt på kvalitet og fremdrift i alt, hvad vi foretager os. Vi er derfor stolte over at arbejde tæt sammen med et firma som Xergi, der deler disse værdier med os.

Det ene projekt i Retford, Nottinghamshire, skal anvende Xergis NiX teknologi. Den patenterede metode gør det muligt at afgasse fjerkrægødning i et biogasanlæg.

- Der er et stort indhold af kvælstof i fjerkrægødning. Det hæmmer den biologiske proces i biogasreaktoren, og derfor kan biogasanlæg normalt ikke behandle store mængder fjerkrægødning. Men NiX-teknologien fjerner en del af kvælstoffet, før fjerkrægødning tilføres biogasreaktoren, fortæller salgschef Jørgen Fink fra Xergi.

Ud over fjerkrægødning skal Sutton Grange AD-anlægget også afgasse grøntsagsaffald og majsensilage. Anlægget får en kapacitet på 3 MW el og forventes i drift i februar 2014.

Det andet projekt i Holbech, Lincolnshire, placeres tæt ved en af regionens største kartoffelproducenter. Anlægget skal afgasse grøntsagsaffald og majsensilage og får en kapacitet på 1,5 MW el. Anlægget skal ifølge planen være i drift i december 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094