23948sdkhjf

Elkøbsaftale sikrer solcellepark på Fyn

Carlsberg indgik sidste år en elkøbsaftale med Better Energy, der betyder, at bryggeriet aftager 29 GWh om året af ny grøn og støttefri strøm fra en nyetableret solcellepark.

Og nu kan de to parter fortælle, at den placeres tæt ved Fraugde i Odense Kommune, efter at byrådet tidligere i år godkendte lokalplanen.

Solcelleparken på 74 hektar kommer årligt til at levere omkring 82 GWh svarende til det gennemsnitlige årlige elforbrug for cirka 51.000 danskere, eller næsten 30 procent af Odenses 180.000 indbyggere.

Det oplyser Better Energy i en pressemeddelelse.

Elkøbsaftalen er hovedårsagen til, at Better Energy opfører solcelleparken. Den er en del af Carlsbergs bæredygtighedsprogram Together Towards Zero and Beyond, som blandt andet inkluderer målene:

  • I 2030 skal al elektricitet komme fra vedvarende kilder, der bidrager til ny grøn strøm til elnettet – for eksempel gennem egenproduktion eller længerevarende elkøbsaftaler.
  • I 2030 skal alle bryggerier globalt være CO2-neutrale og i 2040 skal hele værdikæden være CO2-neutral.

- I Carlsberg har vi allerede taget flere skridt mod den grønne omstilling, men vi kan gøre mere og er ambitiøse. Og derfor er vi meget glade for, at vi nu kan tage næste skridt sammen med Better Energy om at få placeret en solcellepark, der fra 2024 producerer ny, grøn strøm, siger Tenna Skov Thorsted, senior sustainability manager i Carlsberg Danmark.

Skal forankres i lokalområdet

I Better Energy mærker man en stigende interesse fra virksomheder og kommuner, der ønsker at bidrage aktivt i den grønne omstilling.

Og her handler det ifølge Better Energy ikke blot om at finde et areal, der er stort nok. Det handler samtidig om, at solcelleparken skal forankres i lokalområdet, og her er solcelleparken i Fraugde et godt eksempel:

- I vores arbejde med at udvikle nye solcelleparker er vi altid grundlæggende styrede af, om solcelleparken kan integreres og forankres i lokalområdet, og med den kommende park er vi lykkedes med det i stærkt samarbejde med Odense Kommune og lokalområdet, siger Esben Billeskov, chef for projektudvikling i Better Energy.

For at solcelleparken i Fraugde kan etableres bliver markerne på området udtaget af landbrugsdrift, og i stedet er der blevet sået græs.

Gødning og sprøjtning er derfor fortid. Samtidig bliver parken et græsningsareal for får og bidrager til øget biodiversitet.

Solcelleparken vil efter planen være tilsluttet elnettet i 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125