23948sdkhjf

Energigigant vil genbruge og genanvende udtjente solcellepaneler

Ørsted har indgået et nyt samarbejde med Solarcycle, en teknologibaseret virksomhed inden for genanvendelse af solceller, om at behandle og genanvende Ørsteds udtjente solcellepaneler fra selskabets projekter i USA, som er et af Ørsteds største markeder for solenergi.

I dag genbruges og genanvendes solcellepaneler kun i begrænset omfang, og deponering er stadig almindelig praksis. Det betyder, at materialer af stor værdi for den grønne omstilling ganske enkelt ender som affald.

Det oplyser Ørsted i en pressemeddelelse.

- Vi vil skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi, og det vil vi gøre på en bæredygtig måde. Derfor er det afgørende, at vi gør noget ved branchens mest kritiske affaldsproblem, samtidig med at vi reducerer de sociale og miljømæssige påvirkninger i forsyningskæden. Det er første gang, at et energiselskab forpligter sig til at genanvende eller genbruge solcellepaneler, og initiativet supplerer vores eksisterende ambition om at genbruge eller genanvende alle vores vindmøllevinger, siger Ingrid Reumert, Senior Vice President og direktør for kommunikation og bæredygtighed hos Ørsted og fortsætter:

- Med dette nye globale tiltag udnytter Ørsted sin førerposition inden for bæredygtighed og vedvarende energi for at sætte skub i udviklingen af et marked for genanvendelse af solcellepaneler. Samarbejdet med Solarcycle er således det første skridt på vejen mod at sikre, at materialer, der er nødvendige for udbygningen af grøn energi, bliver genbrugt eller genanvendt.

På Solarcycle’s genanvendelsesanlæg i Texas udvindes 95 procent af de værdifulde materialer i panelerne, herunder metaller som sølv, kobber og aluminium, samt materialer som glas og silicium.

Solarcycle bearbejder herefter materialerne, så de kan bruges i den næste generation af nyere og mere effektive solcellepaneler.

Ørsted har i de senere år udvidet sin solenergiportefølje og har en ambition om at nå en kapacitet på 17,5 GW vind- og solenergi i sin globale portefølje for vedvarende energi på land inden udgangen af 2030.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078