23948sdkhjf

Lidegaard beskyldes for at prioritere vind over sol

Energiminister Martin Lidegaard erkender, at støtten til husstandsmøller er høj - men den holder branchen i live, siger han.
Energiministeren har over få måneder ændret de private støtteordninger til vedvarende energi flere gange. Først stod de såkaldte solcellebaroner for skud, men nu barberer han støtten til husstandsvindmøller, skriver Berlingske.

Hidtil har ejerne ad husstandsmøller modtaget 2,50 kr. per solgt kWh, hvilket næsten er det dobbelte af, hvad ”solcellebaronernes” afregningspris var. Nu skal et lovforslag imidlertid nedsætte støtten til de største husstandsmøller markant, men de mindste beholder stadig den høje støtte.

"Vind er halv pris af sol"
Ifølge Berlingske er energibranchen frustreret over ministerens slingrekurs, og formanden for Dansk Solcelleforening, Jørn Bue Madsen, kommenterer blandt andet, at Martin Lidegaard i sidste uge udtalte, at ”vindenergi er halv pris af sol.”

- Hvis politikerne mener, at vind er billigere end sol, hvorfor giver de så fortsat meget højere støtte til vind end sol? siger Jørn Bue Madsen til Berlingske.

Ifølge Martin Lidegaard er den fortsatte støtte til små husstandsmøller nødvendig for at holde branchen i live.

- Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg også synes, at det er en høj støtte til husstandsvindmøllerne i forhold til anden vedvarende
energi. Jeg tror, at forligskredsen har ønsket det her, fordi det kunne blive et meget brat stop for al produktion af husstandsvindmøller, hvis vi gjorde som med solcellerne, siger energiministeren til Berlingske.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125