23948sdkhjf

Solbeskinnet byggestart på supersygehus’ kølecentral

En bar mark skal omdannes til en køreklar kølecentral 

Der var plads til både smil og sol, da Odense Universitetshospital og Verdo Energy Systems, som har totalentreprisen, onsdag den 31. maj satte spaden i jorden til en ny kølecentral ved det nye, fynske supersygehus Nyt OUH.

Lige nu er der en bar mark, men om godt et år, står der en køreklar kølecentral, som skal sikre nedkølingen på operationsstuer, patientstuer og laboratorier og datacentral på Danmarks største nybyggede sygehus. Det skriver Verdo i en pressemeddelelse.

Verdo Energy Systems leverer kølecentralen i samarbejde med Multi Køl og Energi og arkitekt- og ingeniørfirmaet Arkikon.

For Verdo Energy Systems er der – som tidligere beskrevet - tale om første gang, der skal leveres en kølecentral af denne kaliber.

– Vi er glade for at få lov til at være en del af det fantastiske byggeri, der er sat i gang her i Odense. Vi mener også, at vi har noget særligt at byde ind med i kraft af vores forankring i energisektoren, hvor forsyningssikkerhed og krav til robuste løsninger er en selvfølge, siger divisionsdirektør Morten Birch i pressemeddelelsen.

Kan sætte alt i stå

Forsyningssikkerheden på den nye kølecentral er afgørende, da hospitalets aktiviteter vil gå helt i stå, hvis kølingen ikke fungerer efter hensigten. Det må naturligvis ikke ske, og derfor indgår der også en nødgenerator i løsningen, som kan holde driften kørende i tilfælde af nedbrud.

Derudover energiforbruget er kraftigt reduceret på kølecentral sammenlignet med tilsvarende anlæg. Det kan lade sig gøre, fordi Verdo Energy Systems integrerer løsningen med lagring og frikøling, som betyder, at udeluften kan anvendes til køling.

Kølecentralen forventes at stå klar i sommeren 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109