23948sdkhjf

Energistyrelsen vil invitere til markedsdialog om nye udbudsrammer

Regeringen har i går indgået en tillægsaftale om udbudsrammer for 6 GW havvind og yderligere 3 GW ved Energiø Bornholm med et bredt flertal af partier, som sikrer rammerne for udbuddet af de kommende 9 GW havvind.

Med tillægsaftalen på plads, arbejder Energistyrelsen allerede nu på at omsætte de aftalte adgangskrav til transparente udbudsbetingelser. Et vigtigt led heri er den markedsdialog, som Energistyrelsen i øjeblikket er ved at forberede.

Det oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Over sommeren planlægger Energistyrelsen at invitere til markedsdialog med henblik på at få konstruktive input til udbudsmaterialet og til, hvordan de besluttede udbudsrammer skal omsættes til udbudsmateriale. I markedsdialogen skal den konkrete implementering af de nye besluttede krav, hvordan der skal dokumenteres og føres tilsyn, osv. inkluderes.

Forundersøgelserne af havbund, natur, miljø, m.v. pågår allerede, og Energistyrelsen er i gang med at forberede udbudsmaterialet.

Havvindsopstillerne på Nordsøen I, Kriegers Flak II og Kattegat II får med aftalen mulighed for fri overplanting – dvs. frihed til at opstille mere havvind, end der er politisk aftalt. 

For Hesselø og Energiø Bornholm er de strategiske miljøvurderinger allerede så langt, at der her kun kan tillades en mere begrænset overplanting. 

Det betyder en samlet kapacitet på hhv. 1,2 GW for Hesselø og 3,8 GW for Energiø Bornholm. Samlet set kan de ni GW dermed blive til 14 GW – og måske endnu mere.

De 9 GW placeres således

  • Minimum 3 GW ved Energiø Bornholm
  • Minimum 3 GW i Nordsøen I
  • Minimum 1 GW ved Kattegat II
  • Minimum 1 GW ved Kriegers Flak II
  • 0,8-1,2 GW ved Hesselø.

Kilde: Energistyrelsen

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125