23948sdkhjf

Haldor Topsøe er død

Grundlæggeren af Haldor Topsøe A/S døde mandag kort før sin 100 års fødselsdag.
Dr. Haldor Frederik Axel Topsøe blev født 24. maj 1913 og døde mandag efter kort tids sygdom.

Haldor Topsøe var aktivt engageret i den daglige drift som arbejdende bestyrelsesformand af Haldor Topsøe A/S indtil få uger før sin død, hvor han faldt højst uheldigt og brækkede hoften, en ulykke han aldrig kom sig over.

I løbet af sit lange liv bidrog Haldor Topsøe markant til verden i form af teknologiske og videnskabelige opfindelser og tiltag, som er med til at afhjælpe de globale problemer inden for energi, fødevareforsyning og miljø. Henrik Topsøe, søn af Haldor Topsøe og næstformand i bestyrelsen for Haldor Topsøe A/S, udtaler:

- På vegne af hele Topsøe-familien udtrykker jeg vores dybeste sorg ved tabet af vores elskede far, bedstefar og oldefar. Vi har mistet vores inspirerende og kærlige familieoverhoved – lige som videnskaben og forretningsverdenen har mistet en fremragende leder, og den bredere verden har mistet en stor mand. Takket være sin dedikerede vedholdenhed og sine bidrag til teknologien og videnskaben har min far forbedret livet for millioner af mennesker. Han har sat standarder inden for mange felter, og han holdt aldrig op med at udfordre de teknologiske grænser.

Haldor Topsøe var ikke blot videnskabsmand, iværksætter og forretningsmand. Han var også en familiemand, en idealist og en humanist, som var meget engageret i globale emner. Med Haldor Topsøes egne ord:

- Forretningsverdenen har ingen betydning i sig selv, med mindre den forbedrer menneskers liv og forholdene i udviklingslandene.

Bjerne S. Clausen, CEO i Haldor Topsøe A/S, tilføjer:

- Haldor Topsøe var et fyrtårn og en kæmpe inspiration for os alle – et ikon i erhvervslivet. Haldor har skabt en unik forretning, som han konstant og uden tøven drev frem til det sted, hvor vi er i dag. Jeg er glad for, at han nåede at opleve rekordresultaterne i 2012.

Haldor Topsøe blev uddannet som kemiingeniør i 1936, og fire år senere grundlagde han virksomheden Haldor Topsøe A/S. Haldor Topsøes indflydelse og unikke resultater er blevet anerkendt verden over med utallige priser og æresbevisninger. Nogle af dem, han var særligt stolt af, var Storkorset af Dannebrogordenen, Hoover-medaljen samt udnævnelsen til “Århundredets Ingeniør” af Ingeniørforeningen, IDA, fordi disse udmærkelser alle anerkender hans samfundsbidrag.

Topsøe-familien ejer 100 procent af aktierne i Haldor Topsøe A/S, og som følge af Haldor Topsøes død vil næstformand Henrik Topsøe overtage rollen som bestyrelsesformand i virksomheden.

Familien har for nylig gennemført et generationsskifte, som betød at ejerskab af virksomheden er blevet overgivet fra Haldor Topsøe til anden og tredje generation. Familien er fast besluttet på at bevare ejerskabet og støtter den langsigtede vækststrategi samt den fortsatte udvikling af virksomheden i grundlæggerens ånd.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078