23948sdkhjf

Kæmpe loop til kalibrering af gasflowmålere klar til brug

Gæster fra både den danske og den internationale gasbranche var med, da Force Technology for nylig indviede deres Mega loop, der gør det muligt at kalibrere gasflowmålere ved flows mellem 3 og 60.000 kubikmeter per time fra 1 til 65 bar.

Det oplyser Force Technologys i en pressemeddelelse.

Kalibreringen sker ved, at 3.6 MW kompressorer komprimerer dansk ledningsgas til det ønskede tryk i gasrør med op til 1.5 meter i diameter. Ledningsgassen kan både være naturgas eller biogas, og Mega loop er også forberedt til, at kunne håndtere brintblandinger på op til 25 procent brint, hvilket fremtidssikrer systemet.

Fakta om Mega loop

  • Mega loop er det største lukkede loop af sin art i verden.
  • Loopet kan kalibrere med et flow på op til 60.000 m3 i timen.
  • Anlægget kan kalibrere målerstørrelser fra 2" til 60". En 2"-måler har en diameter på 0,05 meter og en 60”-måler har en indvendig diameter på ca. 1,5 meter
  • Mega loopet er over dobbelt så stort, som de eksisterende kalibreringsfaciliteter i ForceTechnology.

Kilde: Force Technology

Selve Mega loopet er forbundet med det danske gastransmissionssystem, så naturgassen fra det danske gasdistributionsnet kan nå ind i testrørene hos Force Technology.

Når rørerene er fyldt op, bliver der lukket for tilførslen til gasnettet, så naturgassen siver rundt i loopet ved et bestemt tryk, som kunden ønsker kalibreret.

Det nye Mega loop er et kombineret anlæg, hvilket betyder, at det står inde i to separate anlæg. Det ene anlæg kan kalibrere store målere, og det andet kan kalibrere små målere.

De to anlæg kan arbejde sammen ved at åbne og lukke ventiler, så de fungerer som ét anlæg. Samtidig er anlægget gjort klar til at blive udvidet og skaleret op, hvis behovet skulle opstå i fremtiden

Mens gassen cirkulerer rundt inde i loopet, har Force Technology bygget referencemålere ind i anlægget, som virksomhedens teknikere kender fejlen på. Og disse referencemålere sammenlignes med kundens måler, så potentielle fejl kan findes. Derefter kan Force Technology justere kundens måler, så den står optimalt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094